Brant fall på Wall Street

2016-01-20 15:40 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

Kurserna på Wall Street har som väntat öppnat brant nedåt på onsdagen efter kursfall på de globala börserna. Nya nedgångar för oljepriserna har spätt på tillväxtoron som legat som en våt filt över marknaderna den senaste tiden.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 16.26 ned med 2,1 procent till 15.682. Det bredare indexet S&P 500 minskade med 2,1 procent till 1.841 medan tekniktunga Nasdaq Composite minskade med 2,2 procent till 4.379.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 8 punkter till 1,96 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk 8 punkter till 2,73 procent.

Såväl Brent- som WTI-oljepriset noterades vid de lägsta nivåerna på drygt tolv år under onsdagen.

Bidragande till prispressen var riskaversionen på marknaden med tillväxtoro, förväntningar om fortsatt stigande lagernivåer och negativt sentiment i kölvattnet av gårdagens IEA-rapport.

På bolagsfronten har Goldman Sachs rapporterat och redovisat en justerad vinst per aktie för det fjärde kvartalet som var bättre än väntat, men bankens resultat föll trots allt för det tredje raka kvartalet. Aktien handlades ned 1,7 procent.

Netflix rapporterade sent i går kväll ett resultat på 0,10 dollar per aktie för det fjärde kvartalet, där väntat var 0,02 dollar.

Nätstreamingtjänsten fick 5,59 miljoner nya abonnenter i det fjärde kvartalet, klart bättre än väntade 5,15 miljoner och är nu uppe i totalt 75 miljoner kunder globalt. För det innevarande första kvartalet tror Netflix att de kommer att addera ytterligare 6,1 miljoner abonnenter. Aktien sjönk 6,6 procent.

I rekommendationsflödet kan noteras att Jefferies har sänkt rekommendationen för både Parker-Hannifin och Timken till behåll från köp. De båda aktierna sjönk med 2,8 respektive 3,6 procent.

Bank of America, som också lämnade delårssiffror i går, har fått en höjd rekommendation från mäklarfirman Sandler O´Neill: till köp från neutral. Aktien sjönk dock med 4,1 procent.

På statistikfronten var konsumentprisindex (KPI) i USA ned med 0,1 procent under december jämfört med närmast föregående månad. Marknadens prognos var att KPI skulle visa en månadstakt på 0,0 procent.

Affärsvärlden SIX

Premiumnyheter

Aktuellt inom