Fastlandskina i täten för uppgångar på Asienbörserna

Asienbörserna noterar övervägande uppgångar på tisdagen. De kinesiska fastlandsbörserna går i täten för uppgången efter en lättnad i oron över handelsrelationerna mellan USA och Kina.
Fastlandskina i täten för uppgångar på Asienbörserna - pil-asien-upp-affarsvarlden-700_binary_6853001.png

Samtalen mellan Japans premiärminister Shinzo Abe och president Donald Trump har gett signaler om att ett handelsavtal kan komma att annonseras i augusti.

Statistik över vinsterna för kinesiska bolag visade på en nedgång i april, vilket gav förhoppningar om ytterligare stimulanser.

I Hongkong steg Hang Seng index med 0,6 procent och Nikkei 225 var upp 0,5 procent i Tokyo.

I Tokyo avancerade biltillverkarna Mitsubishi och Nissan Motors med drygt 5 procent respektive 2,5 procent efter uppgifterna om att Renault och Fiat Chrysler planerar att genomföra en sammanslagning.

Kinas största e-handel, Alibaba överväger att ta in 20 miljarder dollar. Det blir i så fall nätkonglomeratets andra notering då Alibaba börsintroducerades i New York 2014. Noteringen kan ske redan under det andra halvåret 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.