Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Geely mot strömmen på Asienbörserna

2019-08-22 07:46
Foto: Koji Sasahara/TT

Asienbörserna utvecklades i olika riktning på torsdagen med dragning mot nedgångar. Onsdagskvällens Fed-protokoll gjorde litet avtryck på handeln i New York och investerarnas blickar riktas nu mot Fed-chefen Jerome Powels tal som väntas på fredagen i Joackson Hole.

I Hongkong backade Hangseng-indexet 1 procent medan de kinesiska fastlandsbörserna var ner 0,3-0,4 procent. I Taiwan och Singapore noterades måttliga uppgångar.

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin steg till 49,5 i augusti, jämfört med föregående månads 49,4, enligt preliminär data som sammanställts av Jibun Bank och IHS Markit, rapporterade Reuters. Den måttliga ökningen av inköpschefernas optimism övertygade inte investerarna och de initiala uppgångarna i Tokyo kom av sig.

Bland de japanska aktier som tappade mark syntes konsumentbanker och elektroniktillverkare. Softbank var ner 1,4 procent och Sony tappade 2,5 procent.

I Seoul gick Samsung i samma riktning och aktien backade 0,9 procent, medan Appel-underleverantören Largan Precision steg nära 3 procent.

I Honkong tyngdes index av en svag rapport från Henderson Land som var ner 3,7 procent. Volvos systerföretag Geely Automobile gick mot strömmen och steg 5,6 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom