Högtryck under mars och april

Det är högtryck på marknaden och corpar och mäklerier söker med ljus och lykta efter nya toppnamn. Samtidigt vattnas det i munnen över alla lukrativa uppdrag som florerar i kvarteren kring Stureplan. Affärsvärlden vet vem som tar vem.

Har du ett tips? Mejla silly@affarsvarlden.se

Måndag 30 april

Affärsvärlden har tidigare skrivit om att ABG Sundal Collier siktar på att utöka Sverigekontoret med ett par analytiker. I dag kommer mer info om tillväxtplanerna. DI skriver i måndagens pappersupplaga att Sverigechefen Carl Palmstierna säger att ABGSC, allt som allt, siktar på att ta in ungefär åtta personer till kontoret på Biblioteksgatan.

På andra sidan Nordsjön, i London, hör Silly att ABG har lockat över Christopher Silfverling till sitt Sales team. Han kommer närmast från Citibank där han haft samma position. Tidigare i april gjorde ABGSC London klart med analytikern Dag Sletmo från Kaupthing.

Sillys vänner i London säger att Sundal Colliers framfart i London inte är slut med detta, utan att det kommer fler rekryteringar framöver…

Fredag 27 april

Det är inte bara kapitalförvaltningen på Glitnir som rekryterar. Analyshuset, gamla Fischer Partners, har under året breddat sitt analytikerteam med två personer. Senast anställdes Bertil Nilsson, tidigare på fastighetsfonden Aberdeen, som bygg-/fastighetsanalytiker.

Den första rekryteringen kom tidigt och långt innan bonusfesten. Redan i januari plockades Anders Elgemyr, från Nyhetsbyrån Direkt, in som telekomanalytiker.

Christian Clausens efterträdare som chef på Nordeas kapitalförvaltning blir norskan Gunn Wærsted, tidigare bland annat vd för SpareBank 1 Gruppen och Vital Forsikring samt ordförande för FNH. Läs mer HÄR.

Silly hör samtidigt rykten om att det är nervöst på Nordeas köpsida…

Även på annat håll har vårsolen fått de nordiska mäklerierna att svettas. Detta sedan särnoteringen av Viking Oil från Lundin Petroleum gått i stöpet på grund av att Lundin inte ansett sig få tillräckligt bra betalt för Nordsjöverksamheten.

Joint Global Co-ordinators and Joint Bookrunners (globala koordinatorer som tillsammans ledde emissionskonsortiet) var ABG Sundal Collier tillsammans med Deutsche Bank. Medhjälpare i affären (Co-lead managers) var Öhman, SEB Enskilda och DnB NOR Markets, som samtliga lär svettas lite extra just nu…

Torsdag 26 april

Silly kan nu bekräfta att Carnegies tradingchef, Alexander Adamovic, slutar på firman. Han säger att han ska ta semester för ett tag. Sedan ska han arbeta med en tjänst liknande den han har haft på Carnegie.

På annat håll hör Silly att isländska Glitnir rekryterar tre erfarna kapitalförvaltare för att utveckla en kapitalförvaltningsenhet i Sverige.

Trion kommer att ledas av Jimmy Immo och består utöver honom av Sebastian Siegl och Claes Alvin. Samtliga har mångårig erfarenhet från bland annat Carnegie, Kaupthing och Banco/Alfred Berg.

Vidare snappar Silly upp att Anders Wall i pressen söker en annorlunda medarbetare. Finansmannen letar efter en senior personlig chaufför. Läs mer HÄR.

Onsdag 25 april

Finansinspektionen beslutade idag att dra in tillståndet för fondkommissionären Michael Östlund & Company på grund av brister i firmans kapitalbas. Bolaget har cirka 20 anställda inom analys, kapitalförvaltning, corporate finance och backoffice som nu riskerar att behöva se sig om efter om efter nya jobb.Läs mer här.

Tisdag 24 april

Silly hör om fler rekryteringar till Kaupthings kontor. Torbjörn Jönsson, från Handelsbanken kapitalförvaltning, har lockats till Kaupthings Wealth Management och, som tidigare nämnts, den isländska banken utlovar mer…

På andra sidan Stureplan offentliggjordes Carnegies första kvartalsrapport idag. Resultatet före skatt uppgick enbart till 302 miljoner kronor (411) och rörelseresultatet före vinstdelning uppgick till 584 miljoner kronor (811). Det lägre resultatet innebär att avsättningen till vinstandelssystem blir 30 procent lägre än under det första kvartalet 2006 – enbart 282 miljoner kronor jämfört med 400 miljoner under föregående år.

Måndag 23 april

Kaupthing Asset Management och Fondbolag har lyckats locka över Peter Eriksson som tidigare arbetat på bland annat Carnegie. Silly hör att mer är att vänta från den isländska banken som är på värvarstråt…

Från den stora världen rapporteras att Morgan Stanleys välkände chefekonom Stephen Roach utsetts till ny chef för bankens verksamhet i Asien. Från och med juni har han Hong Kong som bas och han lämnar då även posten som chefekonom.

Fredag 20 april

AMF Pension myser man över rekryteringen av John Hernander som ny analyschef. Hernander har jobbat sig upp som en av de tyngre analytikerna på Kaupthing som han nu alltså lämnar.

En annan firma som har en plats att fylla är ABN Amro. Mäklarbordet i Stockholm får en stol ledig i och med att Erik Andersson, pan european sales, går till Deutsche Bank. Det ska enligt uppgifter till Silly inte vara den enda rekryteringen Deutsche Bank har på gång just nu…

Torsdag 19 april

Silly har skrivit om toppnamn som lämnar Enskilda och vi kan nu bekräfta att Fredrik Fernström, stjärnmäklare på SEB, har lockats över till Kaupthings mäklarbord.

Handelsbanken tappar sin operatörsanalytiker Andreas Ekström till Carnegie. Därmed stärker Carnegie upp sin bevakning på operatörssegmentet eftersom Erik Pers Berglund stannar på sin position, noterar Silly Season. Aktie- och analyschefen Christian Wierup uppges vara mycket nöjd med rekryteringen. Andreas har varit hela sju år på Handelsbanken och har ett bra rykte i marknaden.

Nordeas nytillträdde vd Christian Clausen släpptes ut på vårbete tillsammans med en samlad ekonomijournalistkår på torsdagen. Förutom bankens tillväxtmöjligheter stod piggvar och en bilbarnstol på agendan. Läs mer HÄR.

Onsdag 18 april

Silly season rullar på. Det talas om att en tung chef på Carnegies aktiemäkleri är på väg bort. Vi har även snappat upp att en senior mäklare samt en etablerad analytiker, med flera år på firman, är på väg bort från SEB Enskilda. Det verkar också som att det är aktuellt med fler uppsägningar från Annika Falkengrens bank?

Tisdag 17 april

Det stora samtalsämnet just nu i Finansstockholm är givetvis måndagens insidertillslag mot anställda på Cevian Capital och Nordea. Av Christer Gardells medieutspel att döma så kommer Cevian att behöva fylla en vakant position inom kort.

På annat håll fortsätter avhoppen från SEB Enskilda i Norge. I förra veckan gjorde ABG Sundal Collier i London klart med Christian Winge från norska Enskildas ”Research Sales team”. Han kommer att få samma befattning på ABGSC som han fram till nu haft på Enskilda Securities. Silly hör även om en del avhopp från SEB Enskilda i Sverige?

Måndag 16 april

Lemon Wu, bankanalytiker på Carnegie, byter internt till investmentbankens kapitalförvaltning i juli. Där ska hon ingå i det svenska aktieteamet som täcker både mindre och större bolag på den svenska marknaden.

Fredag 13 april

Kaupthings telekomanalytiker Paul Hansson har bytt avdelning på banken. Det har medfört att Kaupthing står utan Ericssonanalytiker för tillfället. ”Så kan det bli”, kommenterar en Kaupthinganalytiker situationen till Silly.

Analytikern Magnus Emmoth börjar på Nordea Markets Equity Research den första maj. Under åren 2000 -2002 jobbade han som aktieanalytiker på Handelsbanken Markets där han bevakade medicinteknik- och bioteknikföretag.

41-åringen slutade nyligen som vd på Millicore AB, ett medicinteknikföretag som han varit med och grundat.

Torsdag 12 april

Silly har tidigare skrivit om problemen på SEB Enskilda i Norge och att toppchefen Mads Syversen kallat till krismöte för att diskutera manfallet från firman till följd av Annika Falkengrens beslut att minska bonusen.

I dag skriver E24.no att Mads Syversen går över till ledande befattning samt blir styrelseordförande hos den nyregistrerade mäklarfirman Arctic Securities. Där kommer han att arbeta tillsammans med tidigare stjärnmäklaren på Carnegie, Gaute Eie, före detta SEB-direktören Petter Bakken samt Anders Eivind Eide, tidigare JP Morgan och Fokus Bank. Dessa tre blir styrelsemedlemmar, enligt den norska sajten.

Mannen bakom det nya mäklarhuset är miljardären Kjell Inge Røkke och han ska ha plockat fram den stora plånboken för att locka över folk.

Pengamaskinen Gaute Eie har, enligt Dagens Næringsliv, tidigare tackat nej till Handelsbanken trots att de erbjöd honom en övergångsbonus på otroliga 40 miljoner norska kronor. Nu uppger norska E24 att han istället blir storägare i Arctic Securities.

Silly räknar med fortsatt cirkus på den norska marknaden…

Onsdag 11 april

Den största snackisen bland finansmännen kring Stureplan är för tillfället Swedbank Robur, och det som händer där. Fredagen den 30 mars skrev Silly om att Swedbank Robur tappar sin aktiechef Magnus Bakke som går till egen verksamhet.

På måndagen den 2 april skrev DI att även förvaltaren Jonas Ulvsbäck, Medicafondförvaltaren Ulf Myrberg samt nuvarande allokeringschefen Håkan Johansson, tidigare strategichef samt räntechef, slutar på Swedbank Robur. Enligt tidningen fyra av fondbolagets absoluta toppchefer.

Silly kan nu meddela att veteranen Håkan Johansson, som arbetat på Robur sedan 1989, inte slutar på Swedbank utan kommer att gå vidare inom banken. Någon gång i maj/juni börjar han som chefSwedbanks investmentcenter.

Dessutom har vi hört att Ulf Myrberg, likt Magnus Bakke, kommer att starta upp egen fondverksamhet. Däremot inte tillsammans med Bakke utan Myrbergs partner i fondsatsningen blir istället Carl Harald Jansson, tidigare på Carnegie.

AMF Pension tappar sin informationschef Conny Johansson som framöver ska arbeta för PR-konsulten JKL.

Tisdag 10 april

Finansmannen Mats Qvibergs son, Johan Qviberg, har inlett sin karriär som institutionsmäklare på Öhman Fondkommission. Han går därmed i sin fars fotspår som också han påbörjade sin karriär vid mäklarbordet. Mats Qviberg inledde sin karriär hos Enskilda innan han gick till Carnegie, och sedermera tillsammans med Sven Hagströmer bildade det som idag är HQ Bank.

Johan Qviberg är 26 år, har studerat vid Handelshögskolan i Stockholm och sitter i styrelsen i fastighetsbolaget Wihlborgs.

JP Morgan tappar londonsvensken Daniel Ovin till Cheuvreux. Daniel Ovin kommer att följa små och mellanstora bolag från Stockholmskontoret. Om efternamnet känns bekant så beror det på att Daniel är kusinbarn till Per-Ander Ovin som rattade Enskilda Securities under en fyraårsperiod fram till 2002.

Torsdag 5 april

Viveka Ekberg slutar som hedgefondsutvecklare på Brummer & Partners då hon erbjudits en tjänst som Nordenchef på Morgan Stanely Investment Management. Tidigare har hon även arbetat på SEB.

Onsdag 4 april

Tove Bångstad tar över som fondchef på SEB Fonder. Hon kom till SEB från en position som finanschef på Hjärt- och Lungfonden 2004 och har sedan dess arbetat som kund- och försäljningsansvarig för institutionella kunder på Wealth Management. Bångstad efterträder Cecilia Lager som sedan årsskiftet är chef för private clients inom SEB Private Banking.

Sofia Ericsson Holm går till konsultbranschen och Connecta. Hon lämnar därmed jobbet på Första AP-fonden. Tidigare har hon bland annat arbetat på Enskilda Securities och Lazard.

Tisdag 3 april
Det ser ut som att Swedbank Robur får branschens största påskägg. Inte mindre än 143 miljarder kronor i förvaltat kapital flyttas över från Folksam till Robur på tisdag. Frågan är om det blir någon påskledighet för ledningen överhuvudtaget. Förutom fondmedlen ska också 85 anställda gå över från Folksam till Robur. Läs tidigare artikel HÄR.

Måndag 2 april

HSBC i Stockholm är man i färd med att plocka fram flyttlådorna igen. Bankens corporate banking-verksamhet ska skötas från London framöver. Totalt berörs 20 personer.

– Man har beslutat att lägga ner vår corporate banking-verksamhet. Asset management, private banking och insurance broking berörs dock inte, säger HSBC:s Nordenchef Jan-Carl de Geer.

Banken för samtal med några anställda om att flytta med till London, men av familjeskäl väljer många att stanna i Stockholm. Jan-Carl de Geer kommer själv att fortsätta jobba för banken.

– Jag kommer att vara kvar i Stockholm som rådgivare till banken, säger han.

Så sent som 2003 lade banken ner sin mäkleriverksamhet i Stockholm.

Från annat håll hör vi att Harald Lundén har knutit en ny analytikerförmåga till sin succéfond Eikos

Fredag 30 mars

Swedbank Robur tappar sin aktiechef Magnus Bakke som går till egen verksamhet. I hans ställe träder Robur-veteranen Marianne Nilsson in som tillförordnad aktiechef. Till vardags är hon chef för ägarstyrning på Robur och sitter med i ledningsgruppen. Dessutom har hon uppdrag i inte mindre än tio valberedningar inför årets stämmor.

Torsdag 29 mars

Vid onsdagens årsstämma i SEB beslutades det att bankens styrelseordförande Marcus Wallenberg får 2,6 miljoner i arvode under 2007, ingen förändring jämfört med 2006. Vice ordförande och övriga ledamöter får dela på 5,4 miljoner kronor.

Onsdag 28 mars

Näringsdepartementets ägarenhet för statliga bolag skakas av ett tungt avhopp. Enligt uppgift har chefen Malin Björkmo sagt upp sig efter mindre än ett år på posten. Beskedet kommer en kort tid efter det att tidigare Carnegie-chefen Karin Forseke fått uppdraget att sköta utförsäljningen av statligt ägda bolag. LÄS ARTIKEL HÄR.

PricewaterhouseCoopers skruvar upp ambitionen inom corporate finance. Senaste rekryteringen är Henrik Hedelius, executive director, från ABN Amros corpavdelning i Stockholm.

Första AP-fonden har tappat en kraft på handlarsidan. Posten som senior aktiehandlare har tagits över av Mats Nybom som har ett förflutet bland annat från Deutsche Bank.

Till sist en uppgift som borde få personalcheferna runt Stureplan att börja svettas. Vi hör att investmentbolaget Ratos har lyckats mycket bra med sin senaste rekryteringsrunda. Ett antal nya krafter inom analys och förvaltning ska plockas in och intresset är uppenbarligen stort. Över 300 ansökningar har skickats in så här långt.

Tisdag 27 mars

Brummer & Partners tappar informationschefen Gustaf Elmstedt, en av firmans trotjänare och dessförinnan IR-chef i Handelsbanken. Nytt uppdrag väntar för LGT Capital Partners där han får ansvaret för marknadsföring av hedgefonden i Skandinavien.

Måndag 26 mars

Internationella analysföretaget Starmine har gjort sin årliga nordiska mäklarhusranking. Föga oväntat knep Carnegie förstaplatsen före SEB Enskilda på andraplats. ABG Sundal Collier kommer trea. Danske Equites kniper sjätteplatsen, Cheuvreux sjundeplatsen medan Swedbank hamnar på en niondeplats, just före UBS.

I analytikerrankingen hamnar bästa svenska analytiker på en sjätteplats, när det gäller utfall på aktieråden. Det är Oscar Stjerngren på Carnegie som kniper den platsen. Bästa svenska analytiker på resultatprognos är Carnegies Kristofer Liljeberg-Svensson som även han återfinns på en sjätteplats (hela listan HÄR).

I en helt annan rankning visar det sig att britterna har tagit kommandot i den klassiska prestigekampen mellan Wall Street och London City. Det är i London de stora pengarna finns, i alla fall för mäklare och handlare. En Londonbaserad derivatmäklare med sju till tio års erfarenhet fick i genomsnitt 1,6 miljoner pund i lön och bonus i fjol, enligt en undersökning som refereras i Sunday Times. Det motsvarar 22 miljoner kronor, och är 50 procent mer än den genomsnittliga ersättningen på 1,06 miljoner pund, eller 14,6 miljoner kronor, som rådde i New York.

År 2005 var skillnaden bara 10-15 procent. Orsaken till de kraftigt stigande lönerna i ”City” är att Londons finansmarknad växer kraftigt, framför allt på Wall Streets bekostnad. Ett exempel: Under första kvartalet i år, som snart är till ända, har Londonbörserna lockat till sig börsnoteringar värda 78 miljarder kronor, medan New York-börsen och Nasdaq fått nöja sig med 58 miljarder.

Huvudanledningen till att kapitalet flyr USA anses den nya och mycket strikta finanslagstiftningen Sarbanes-Oxley vara. De senaste åren har också flera icke-amerikanska börsbolag övergett sina parallellnoteringar i USA. Den amerikanska finansinspektionen, SEC, undersöker nu möjligheten för utländska bolag att slippa Sarbanes-Oxley.

Fredag 23 mars

Nordnets styrelse föreslår ett nytt optionsprogram för ledning och övrig personal. Maximalt handlar det om 1,35 miljoner optioner som kan lösas in mot B-aktier fram till 2010. Lösenkursen blir 120 procent av genomsnittskursen veckorna kring bolagsstämman i april.

Motiveringen är att ”ett personligt långsiktigt ägarengagemang förväntas även stimulera ett ökat intresse för verksamhets- och resultatutvecklingen i sin helhet, höja motivationen samt ytterligare förstärka samhörighetskänslan inom koncernen”.

Ledning och nyckelmedarbetare kan var och en få som mest 150000 optioner. Övriga chefer och specialister får som mest 15000 optioner. En vanlig anställd får som mest nöja sig med 3000 optioner.

På annat håll fortsätter fastighetsfondbolaget Aberdeen att göra nya rekryteringar. Joel Cann från JP Morgan har lockats över för att förvalta fond-i-fonden AIPP Active tillsammans med API IIM:s befintliga team.

Torsdag 22 mars

Det är dags för bonusutbetalningar på Enskilda. Pengarna kommer i morgon fredag men klackarna slås inte direkt i taket. Tvärtom råder en rejält upprörd stämning. Bankbossen Annika Falkengren har strypt tilldelningen och de flesta får gå hem med en lägre bonus i år än vad man lyckades få ut förra året.

Börsgolvet har tidigare rapporterat om den interna turbulensen. Det visar sig att det är kapitalförvaltningen som anser sig vara hårdast drabbat. Annika Falkengren ska formligen ha exploderat när hon såg den första beräkningen på bonustilldelningen och rivit underlaget i bitar. Nu muttras det ordentligt i korridoren om att banken frångår den gyllene bonusformeln för SEB Asset Management.

Vem vet, det kanske är hos Enskilda som Kaupthing kan hitta flest villiga namn att rekrytera. Den isländska banken har retat upp flera kollegor runt Stureplan med sina enträgna värvningssamtal på senare tid. Enligt uppgifter är det också en irriterad stämning hos Deutsche Bank och Silly Seasons vänner tar för givet att personalkarusellen snart kommer att ta fart på allvar.

Onsdag 21 mars

Stjärnförvaltaren Harald Lundén har hittat en ny styrelsemedlem till H. Lundén Kapitalförvaltning, som förvaltar succéfonden Eikos, efter framlidne Johan Björkman. Fransk-cypriotiske förvaltaren Denis C Severis återinträder i styrelsen på den tomma platsen. Severis skapade bland annat den första fond-i-hedgefonden 1996 för Absolute Return Management. I styrelsen har han även sällskap av Skanditeks VD Patrik Tigerskiöld och ordföranden Lars Stenberg.

Handelsbanken Capital Markets ordförande Kjell Ormegard går i pension vid halvårsskiftet, meddelar Dagens Industri. Den misslyckade MAN-Scaniafusionen sägs vara anledningen till att 57-åringen får sluta. Scanias och Handelsbankens samarbete har knakat i fogarna sedan banken tog på sig att genomföra den fientliga affären.

Tisdag 20 mars

Carnegie är på värvarstråt till sin mäklardesk. Investmentbanken meddelar att de har ryckt över HQ Banks telekomanalytiker Mattias Cullin som institutionell mäklare, samma tjänst som Mattias Saläng, från Andra AP-fondens kapitalförvaltning, tackat ja till.
Carnegie har också utsett styrelserepresentanter efter köpet av Max Matthiessen. Carnegies operative chef Matti Kinnunen, investmentbankens ekonomichef Ulf Fredrixon samt Lars Risland kommer att sitta i styrelsen. Max Matthiessens vd Christoffer Folkebo tar den sista styrelseplatsen.

Måndag 19 mars

Nu kommer det uppdaterad information om Danske banks Stockholmssatsning. Laguppställningen planeras bli tre till fyra mäklare, ett par salestraders och fem till sex analytiker. Dessutom tillkommer fem till sex danska analytiker som redan idag följer svenska bolag från Köpenhamn. Allt som allt rör det sig därför om tio till tolv analytiker som på tolv månaders sikt ska följa runt 80 svenska bolag, meddelar Danske bank.

Nyckeln till framgång är att Danske bank i dag har en bredare kundbas i Sverige jämfört med vid storsatsningen för några år sedan. Det blir heller inte tal om några excesser i form av nya lokaler. Det nya aktiemäkleriet drar igång i maj och får dela handlargolv med bankens ”fixed income”- och valutahandlare i de befintliga lokalerna på Normalmstorg. Två nya traderbord med sex datorer och 18 skärmar per bord flyttas in i lokalerna. Mäkleriet utnyttjar också bankens befintliga it-system.

I och med starten i Stockholm hoppas Danske bank att erbjudandet mot större institutionella kunder i Europa ska stärkas i och med att täckningen i Norden nu blir komplett.

I Norge har SEB Enskilda stora problem – Dagens Näringsliv skriver att toppchefen Mads Syversen har kallat till krismöte efter att mäklarchefen Peter Wessel, aktiechefen Fredrik Cappelen samt ett flertal mäklare valt att sluta på firman. Anledningen till avhoppen sägs vara att SEB har satt bonusandelen av driftsresultatet lägre än tidigare. Enligt DN förhandlar Cappelen, tillsammans med mäklarstjärnan Geir Moe, med Celina Midelfart om att bli förvaltare i Midelfart Holding.

Fredag 16 mars

Äntligen börjar det röra på sig också i corpvärlden. Idag meddelade Stockholm Corporate Finance att firman knutit Per Thunander till sig. Den 54-årige veteranen kommer närmast från en position som Investment Manager på Servisen. Han har ett förflutet på bland annat ABB Aros Fondkommission, Investment AB Beijer, Öhman Fondkommission och Affärsvärlden.

Kaupthing Bank har anställt Bjarki Diego som Chief Credit Officer. Han har arbetat på den isländska banken sedan 2000 och har senast varit vd för Corporate Bankingenheten på Island sedan 2003. Innan dess var han vd för Kaupthing ”Investment Banking” på Island.

Torsdag 15 mars

Danske bank tar ledningen i årets Silly season-rally. Just nu pågår en omfattande rekryteringskampanj för att bygga upp ett aktiemäkleri i Stockholm. Trots den dyrköpta satsningen för några år sedan är det alltså dags att åter utamana Carnegie och Enskilda på hemmaplan. KLICKA HÄR FÖR MER LÄSNING.

AMF Pension gör ytterligare en tung förlust. Citigroup har värvat Christer Alteskog som har skött förvaltningen av europeiska aktier.

Alla väntar på vad som ska hända med chefsskapet på Enskilda. Enligt uppgift hade analyschefen Björn Jansson bespetsat sig på att ta över hela verksamheten, men koncernchefen Annika Falkengren håller investmentbanken på halster och låter firman styras av en kommitté.

Arne Mårtensson väljer att avstå 900 000 kronor i form av styrelsearvode för 2006. Banken fyller dock på hans plånbok rejält i form av pension. 10,1 miljoner kronor blev utfallet, enligt årsredovisningen. För vd Pär Boman och hans 21 vicedirektörer blev det inte någon bonus. Bomans ersättning stannade därmed på 6 miljoner kronor.

Bonus betalades dock ut till anställda på Handelsbanken Capital Markets vars kostnader steg med 18 procent under 2006 jämfört med 2005. Kostnadsökningen från 1,9 miljarder till 2,2 miljarder beror till en del på högre resultatbaserade ersättningar till personalen.

Remium söker ett flertal nya personer till olika delar av verksamheten. Nya namn är Johan Edberg på analyssidan, Martin Sjöberg som mäklare och Linda Alestad på backoffice.

Afv.se

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.