KF säljer Löplabbet till Intersport

Intersport köper Löplabbet av KFI Kapital, helägt dotterbolag inom KF-koncernen. Löplabbet har 13 butiker och omsätter cirka 110 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

KFI Kapital säljer sin andel på 80 procent av aktierna i Löplabbet som ett led i den renodlingsprocess som pågår inom KF-koncernen, heter det.

”Vi har länge sett behovet av ett separat specialistkoncept. Med Löplabbets trovärdighet och Intersports styrkor som kedja flyttar vi fram positionerna rejält” säger Ulf Kinneson, vd Intersport i pressmeddelandet.

Löplabbet-butikerna drivs vidare under Löplabbets namn, men i Intersports regi. Löplabbets vd Tom Kellheim kommer att ha fortsatt ansvar för konceptets utveckling.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.