Kinnevik vill investera mer i kvinnoledda bolag

Från och med 2019 ska minst 10 procent av Kinneviks årliga investeringsbudget reserveras för investeringar i företag grundade eller ledda av kvinnor.
Kinnevik vill investera mer i kvinnoledda bolag - georgi-ganev-kinnevik-700_binary_6948050.jpg

Det är ett av totalt fyra övergripande mål i Kinneviks nya ramverk för ”mångfald och inkludering”, enligt ett pressmeddelande från investmentbolaget på måndagen.

”Om de 10 procent inte investeras kommer de att rulla över och öka nästa års allokering till 20 procent”, skriver Kinnevik om målet för ”kvinnligt kapital”.

Det övriga tre målen i ramverket är:

* Kinnevik ska vid utgången av 2022 ha en 40/60-sammansättning (minst 40% av det underrepresenterade könet) i ledningsgruppen samt inom investerings- och finansteamet.

* Kinnevik kommer bara överväga att göra uppföljningsinvesteringar i företag som Kinnevik anser ha gjort framsteg vad gäller mångfald och inkludering.

* alla Kinneviks chefer kommer att mätas på mångfald och inkludering.

”Kinnevik anser att mångfald och inkludering innebär tydliga affärsmässiga fördelar genom att främja effektivitet, innovation och ekonomisk utveckling, stärka bra beslutsfattande och attrahera topptalanger”, motiverar bolaget införandet av det nya ramverket.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.