Köpråd: Attraktivt tillväxtbolag

Teknikföretaget Firefly har åter fått fart på tillväxten. Det avspeglas inte i värderingen av aktien.

KÖP För knappt två år sedan valde Affärsvärlden att avvakta med Firefly, ett bolag som utvecklar och säljer brandskyddslösningar till bland annat trävaruindustrin och bioenergianläggningar.

Då såg vi klara risker att 2016 skulle bli ett mellanår. Och så blev det. Aktien har sedan dess backat med 5 procent samtidigt som Stockholmsbörsen stigit med 22 procent.

Under 2017 fick Firefly åter fart på tillväxten, avspeglat i en orderingångstillväxt på 30 procent under de tre första kvartalen. Värderingen, med ev/sales kring 1,0, speglar varken bolagets fina tillväxtpotential eller bolagets goda möjligheter att åter lyfta rörelsemarginalen till tvåsiffriga nivåer.

Affärsvärlden ser ett bra köpläge för långsiktiga investerare.

Detta är en kortversion av Spännande snabbväxare. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets