Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kycklingbolagets vinst och omsättning lyfter

2019-05-09 07:44
Foto: Johan Nilsson/TT

Kycklingföretaget Scandi Standard hade en nettoomsättning på 2.458 miljoner kronor under det första kvartalet 2019, en ökning med 16 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

I konstant valuta var ökningen 13 procent.

Nettoomsättningen i Sverige ökade med 7 procent med tillväxt främst driven av prisökningar och en positiv försäljningsmix.

Nettoomsättningen i Danmark ökade med 35 procent, motsvarande 32 procent i lokal valuta. Ökningen var driven av extra leveranser av Ready-to-eat-produkter till Restaurang och storhushåll, att försäljningen från Rokkedahl Food nu ingår i nettoomsättningen samt av en positiv utveckling för produkter under varumärket De Danske Familiegårde i dagligvaruhandeln.

Nettoomsättningen i Norge ökade med 11 procent motsvarande 7 procent i lokal valuta, driven av en positiv försäljningsmix inom dagligvaruhandeln.

Nettoomsättningen i Irland ökade med 7 procent motsvarande 2 procent i lokal valuta.

Nettoomsättningen i Finland ökade med 6 procent motsvarande 2 procent i lokal valuta.

Justerat rörelseresultat för koncernen ökade första kvartalet 2019 med 34 procent till 110 miljoner kronor, motsvarande en marginal på 4,5 procent (3,9).

Det justerade rörelseresultatet förbättrades i alla segment utom Irland.

Periodens resultat för koncernen första kvartalet 2019 uppgick till 72 miljoner kronor (42) vilket motsvarar ett resultat per aktie på 1:11 kronor (0:64).

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom