Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lantto kliver in i nytt bolag

2016-08-23 12:24
Foto: Tobias Ohls

Lundabolaget Acconeer har stängt sin finansieringsrunda på 60 miljoner kronor för att slutföra utvecklingen av sin sensor och för att kunna dra igång massproduktion i början av 2017.

Med på listan över investerare finns Fingerprint Cards tidigare vd Jörgen Lantto och Bert Nordberg, som tidigare var vd för Sony Mobile.

- Är Acconeer nästa Fingerprint Cards? De har potentialen. Lars Lindell har ett fantastiskt team som utvecklar en disruptiv teknik, skriver Lantto i en kommentar på Twitter.

Acconeer är ett teknikföretag som utvecklat en strömsnål radarsensor som kan göra snabba och exakta avståndsmätningar. Det kan användas i mobiltelefoner för ansiktsigenkänning men även i exempelvis robotdammsugare och drönare.

Huvudinvesterare i Acconeer är BGA Invest som styrs av Bengt Adolfsson, tidigare storägare i sängföretaget Hilding Anders. Acconeer har även flera personer med teknikkunskap i styrelsen. Där sitter nämligen Tord Wingren, tidigare styrelseledamot i Fingerprint Cards och Thomas Rex, Fingerprints sälj- och marknadschef.

Bland övriga storägare i Acconeer finns även de koreanska bolagen Uniquest och Dreamtech, som är underleverantörer till stora teknikjättar som Samsung och LG. De två bolagen äger 7,5 procent vardera av aktierna i Acconeer.

Acconeers vd Lars Lindell uppgav nyligen till nyhetssajten Breakit att siktet är inställt på en börsnotering under första halvåret 2017.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom