Lantto kliver in i nytt bolag

Lundabolaget Acconeer har stängt sin finansieringsrunda på 60 miljoner kronor för att slutföra utvecklingen av sin sensor och för att kunna dra igång massproduktion i början av 2017.

 

Med på listan över investerare finns Fingerprint Cards tidigare vd Jörgen Lantto och Bert Nordberg, som tidigare var vd för Sony Mobile.

– Är Acconeer nästa Fingerprint Cards? De har potentialen. Lars Lindell har ett fantastiskt team som utvecklar en disruptiv teknik, skriver Lantto i en kommentar på Twitter.

Acconeer är ett teknikföretag som utvecklat en strömsnål radarsensor som kan göra snabba och exakta avståndsmätningar. Det kan användas i mobiltelefoner för ansiktsigenkänning men även i exempelvis robotdammsugare och drönare.

Huvudinvesterare i Acconeer är BGA Invest som styrs av Bengt Adolfsson, tidigare storägare i sängföretaget Hilding Anders. Acconeer har även flera personer med teknikkunskap i styrelsen. Där sitter nämligen Tord Wingren, tidigare styrelseledamot i Fingerprint Cards och Thomas Rex, Fingerprints sälj- och marknadschef.

Bland övriga storägare i Acconeer finns även de koreanska bolagen Uniquest och Dreamtech, som är underleverantörer till stora teknikjättar som Samsung och LG. De två bolagen äger 7,5 procent vardera av aktierna i Acconeer.

Acconeers vd Lars Lindell uppgav nyligen till nyhetssajten Breakit att siktet är inställt på en börsnotering under första halvåret 2017.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets