Negativt resultat för Hifab

"Som tidigare meddelats har tillväxtsatsningar, samt störningar i projektverksamheten, bidragit till en omsättningsminskning och ett negativt resultat för det andra kvartalet", skriver vd Patrik Schelin i delårsrapporten.

First North-listade Hifabs omsättning sjönk till 91,2 miljoner kronor (106) för det andra kvartalet 2019. Rörelseresultatet i verksamheten blev -6,5 (5,0).

Bolagets pågående tillväxtsatsning, som avser den svenska verksamheten, innebär bland annat att ett nytt marknadsområde har startats och att bolaget har anställt ett stort antal konsulter samt förstärkt ledarskapet med flera chefer. Sedan årsskiftet har Hifab anställt över 70 nya medarbetare, varav 44 redan har börjat.

“Initialt har vi kostnader runt dessa rekryteringar och andra åtgärder vilka förväntas ge positiv effekt med ökad omsättning och förbättrat resultat från och med slutet av året”, uppger Patrik Schelin.

Vidare beskriver han att marknaden generellt varit stabil för samtliga marknadsområden samtidigt som bolaget har drabbats av störningar i projektverksamheten under våren.

Hifab har också drabbats av att en beställare är under rekonstruktion, vilket inneburit att resultatet belastas av befarade kundförluster med 0,8 miljoner kronor.

“Tillväxtsatsningen och störningar i projektverksamheten har inneburit en temporär effektivitetsminskning med lägre debiteringsgrad samt reservationer för engångskostnader. Därutöver finns en kalendereffekt som innebär att årets andra kvartal innehåller 1,5 produktionsdagar färre jämfört med föregående år, vilket negativt påverkar resultatet i storleksordningen 1,5 miljoner kronor”, skriver Patrik Schelin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.