Qliros kreditmarknadsbolag ska noteras på Stockholmsbörsens huvudlista

Qliro Group avser notera dotterbolaget Qliro på Nasdaq Stockholms huvudlista under första halvåret 2020.
Qliros kreditmarknadsbolag ska noteras på Stockholmsbörsens huvudlista - qliro-marcus-lindqvist-700_binary_6956103.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Qliro som tidigare kallats Qliro Financial Services är konglomeratets kreditmarknadsbolag.

Styrelsen i Qliro Group skriver att en börsnotering ger Qliro den bästa plattformen för att tillvarata framtida möjligheter för tillväxt, värdeskapande och tillgång till kapitalmarknaden.

”Vi utesluter inte en särnotering”På den Kinnevik-kontrollerade e-handelsgruppen Qliro Group har Marcus Lindqvist omsatt ord till handling. Bolag har skalats bort samtidigt som finansdelen har växlat upp. Så ska han fullfölja fissionen. 

Nyheten innebär att Qliro inte längre kommer sträva efter att uppnå de finansiella målen för 2019.

”Istället fortsätter bolaget att satsa på sin teknikplattform och kommersiella förmåga för att bredda erbjudandet och attrahera fler handlare. Detta stärker Qliros ledande position inom finansiella tjänster och skapar de bästa förutsättningarna för värdeskapande”, skriver bolaget.

Redan i rapporten för det andra kvartalet skrev Qliro-koncernen att Qliro Financial Services nog inte skulle nå målet för 2019. Bedömningen i somras var att rörelseresultatet före av- och nedskrivningar blir något lägre än det finansiella målet som var 100 – 125 miljoner kronor under 2019.

Förlust för QliroQliro rapporterar en rörelseförlust på 12,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet. 

Bolaget meddelar även att styrelseproffset Monica Caneman har valts in i Qliros styrelse för att förbereda för den kommande noteringen.

Carnegie har utsetts till global coordinator och bookrunner för börsintroduktionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.