Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

SAS slipper kompensera för pilotstrejk - aktien vänder upp

2019-08-29 10:56
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT

Då Allmänna reklamationsnämnden (ARN) bedömer att pilotstrejken på SAS var en extraordinär händelse anser inte myndigheten att flygbolaget behöver betala ut kompensation till berörda kunder.

Det framgår av ett pressmeddelande.

ARN pekar på att SAS i det ärende som prövats "bevisat att bolaget gjort allt som är rimligt för att undvika strejken och att den aktuella flygningen ställdes in".

"I och med det är bolaget inte skyldigt att betala ut den standardiserade kompensationen enligt EU-förordning 261/2004. Beslutet är vägledande för ARN:s framtida bedömningar", heter det vidare.

Häromdagen framkom det att Airhelp, som hjälper kunder som har drabbats av flygförseningar, står redo att dra SAS till EU-domstolen. Airhelp framhöll i tisdagens pressmeddelande att det skulle kunna röra sig om upp mot 370.000 passagerare och kompensation på upp till 600 euro per person, motsvarande som mest över ett par miljarder kronor.

SAS-aktien vände upp över nollstrecket på Stockholmsbörsen igen på torsdagsförmiddagen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom