Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stark avslutning på europeiska bilåret

2020-01-16 14:25
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nybilsregistreringarna i EU ökade i december 2019 med 21,7 procent jämfört med samma månad 2018. December blev därmed den fjärde månaden i rad med uppgångar.

Det framgår av en rapport från branschorganisationen Acea.

December 2019 blev den starkaste decembermånaden sedan Acea började föra statistik. Detta berodde delvis på lätta jämförelsetal men även på vissa marknadsspecifika faktorer, skriver Acea och pekar som exempel på att Frankrike och Sverige aviserade bonus malus-förändringar vilket ledde till en stark uppgång i nyregistreringar. Vidare beslutade Nederländerna att öka beskattningen för elektriska tjänstebilar från och med januari 2020.

För helåret 2019 sammantaget ökade nybilsregistreringarna med 1,2 procent till över 15,3 miljoner bilar. I de fem största EU-marknaderna kan noteras att nybilsregistreringarna utvecklades enligt följande under hela 2019: Tyskland +5,0 procent, Frankrike +1,9 procent, Italien +0,3 procent, Spanien -4,8 procent och Storbritannien -2,4 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom