Tesla steg på deppigt Wall Street

Börserna i New York utvecklades nedåt på torsdagen då oljan pressades och industribolag gick tungt.
Tesla steg på deppigt Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Räntorna steg i spåren av Fed-chefen Jerome Powell räntebesked på onsdagen, samtidigt som dollarn stärktes. Marknaden inväntade även fredagens jobbrapport.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 0,5 procent till 26.308. Det bredare S&P 500 hade sjunkit 0,2 procent till 2.917 medan tekniktunga Nasdaq Composite hade minskat 0,2 procent till 8.037.

Sektorsvis steg hälsovård 0,5 procent medan energi var klart sämsta sektor med en nedgång på 1,7 procent, tyngt av det sjunkande oljepriset.

WTI-oljan sjönk cirka 3 procent. En av anledningarna till oljans nedgång kunde härröras till att de amerikanska lagren av råolja ökade betydligt mer än väntat förra veckan, enligt onsdagens statistik från USA:s energidepartement.

Bland enskilda aktier steg klädmärket Under Armour 3,6 procent efter att ha redovisat en vinst för första kvartalet på 5 cent per aktie, medan förväntningarna hos analytikerna var ett nollresultat.

Tesla aviserade planer på att ta in omkring 2,3 miljarder dollar i nytt kapital, genom en nyemission av aktier samt en försäljning av obligationer. Elbilstillverkarens grundare och vd Elon Musk meddelade att han själv kommer att köpa aktier för 10 miljoner dollar. Aktien var upp 4,3 procent.

Caterpillar hade investerardag och meddelade där att bolaget siktar på att dubbla tjänsteförsäljningen inom enheten ME&T till 28 miljarder dollar fram till år 2026. Anläggningsmaskintillverkaren höjde även sin kvartalsutdelning med 20 procent till 1:03 dollar per aktie. Nyheterna verkade dock inte imponera på investerare då aktien sjönk 2,2 procent.

På makrofronten kom statistik före öppning som visade att produktiviteten i USA under första kvartalet steg med 3,6 procent i årstakt, vilket var klart högre än de 2,2 procent analytikerna i snitt räknat med enligt Reuters enkät.

Efter öppning redovisades siffror för orderingången i USA:s industri, som steg 1,9 procent i mars, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att orderingången skulle ha ökat 1,5 procent, enligt Reuters.

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 5 punkter till 2,55 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.