Trump-tweet dämpade nedgångar på Wall Street

De ledande börserna i New York handlades genomgående lägre på torsdagen. Nedgångarna dämpades dock efter att president Donald Trump sagt att det fortfarande finns en möjlighet att USA och Kina når ett handelsavtal innan veckans slut.
Trump-tweet dämpade nedgångar på Wall Street - wall-street-affarsvarlden-700_binary_6865772.png

De ledande börserna i New York handlades genomgående lägre på torsdagen. Nedgångarna dämpades dock efter att president Donald Trump sagt att det fortfarande finns en möjlighet att USA och Kina når ett handelsavtal innan veckans slut.

Presidenten hade på onsdagskvällen sagt att Kina ”brutit avtalet”, med hänvisning till de pågående handelssamtalen mellan länderna.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 0,5 procent till 25.828. Det bredare S&P 500 hade sjunkit 0,3 procent till 2.871 medan tekniktunga Nasdaq Composite tappade 0,4 procent till 7.911.

Sektorvis var fastighetsbolag upp 0,3 procent medan råvaror sjönk 0,8 procent.

Exportberoende bolag med exponering mot Kina som Caterpillar sjönk 0,6 procent medan Boeing tappade 1,6 procent. Stängningskurserna var dock klart högre än dagslägsta.

Walt Disneys justerade vinst för det gångna kvartalet var 3 cent högre än förhandsförväntningarna. Aktien försvagades dock 1,0 procent.

Roku, som tillverkar mediaspelare, lyfte drygt 28 procent. Bolaget visade visserligen minussiffror för årets första kvartal, men förlusten var mindre än vad analytikerna hade räknat med och Roku lämnade dessutom en prognos för innevarande kvartal som framstod som positiv.

Processortillverkaren Intel backade i onsdags 2,5 procent sedan bolaget förutspått en blygsam vinsttillväxt för de kommande tre åren och en marknadsandel på endast 28 procent år 2023. Efter beskedet har aktien sänkts till market perform, från outperform, av BMO. Intel var ned 5,3 procent på torsdagen.

Chevron har beslutat att inte att höja sitt anbud på konkurrenten Anadarko efter en budstrid med Occidental. Chevrons aktie steg 3,1 procent medan Anadarkos och Occidentals aktier var ned 3,3 respektive 6,4 procent.

Kryssningsresebolaget Norwegian Cruise Lines överträffade analytikernas estimat med sitt resultat för det gångna kvartalet. Även intäkterna var högre än väntat. Den globala efterfrågan på kryssningar är robust, enligt bolaget. Aktien var upp 0,4 procent.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 3 punkter till 2,45 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets