Tung förlust för Starbreeze

Spelutvecklingsbolaget Starbreeze halverar intäkterna och redovisar en storförlust i första kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol. 
Tung förlust för Starbreeze - starbreeze-huvudkontor-700_binary_6947045.jpg

Nettoomsättningen sjönk till 47,8 miljoner kronor (110,1), en minskning med 57 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, blev -106,7 miljoner kronor (48,8). 

Rörelseresultatet blev -156,6 miljoner kronor (6,3). 

Resultatet före skatt var -167,3 miljoner kronor (-6,4). 

Resultatet efter skatt blev -168,1 miljoner kronor (-5,2). Resultat per aktie hamnade på -0,52 kronor (-0,02).

Starbreeze inklusive vissa dotterbolag befinner sig sedan 3 december 2018 i rekonstruktion. Bolaget har för närvarande inte tillräckligt med säkrade medel för att garantera fortsatt drift för de kommande tolv månaderna och förväntas få likviditetsbrist innan halvårsskiftet 2019 om inte ytterligare medel tillförs.

Stockholms tingsrätt beslutade att Starbreeze företagsrekonstruktion tillåts fortsätta till och med 3 juni 2019.

”Just nu är min huvuduppgift är att hitta finansiering för bolagets framtida verksamhet. Det handlar både om en långsiktig finansiering på vilken vi kan bygga det framtida Starbreeze, men också om att se till att tillgångar som vi inte bedömer tillhör kärnverksamheten hanteras på ett kommersiellt riktigt sätt. När denna finansiering är på plats kommer vi att presentera en mer detaljerad strategi för framtiden”, kommenterar tillförordnade vd Mikael Nerman i delårsrapporten.

”I syfte att tydliggöra bolagets affär och värde pågår under ramen för rekonstruktionen en omstrukturering av bolagets tillgångar och en förenkling av den legala strukturen. Samtliga tillgångar har värderats av extern part och majoriteten av kärnverksamhetens tillgångar konsolideras i två nya legala enheter. Den ena omfattar personal, och den andra tillgångar och förlagsverksamheten för egna och andras titlar. Det är en utmanade situation vi befinner oss i. Jag står enad med hela personalstyrkan där vi kämpar för att få rätsida på verksamheten. Vi har en mycket stark tillgång i Payday och det är på denna vi kommer att bygga Starbreeze framtid”, avslutar Mikael Nerman.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.