USA och Kina i problemlösande samtal

Företrädare för USA och Kina hade en "konstruktiv" konversation över telefon på tisdagen.

Det sade Vita husets ekonomiske rådgivare Larry Kudlow till journalister på tisdagskvällen, enligt Reuters.

USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin samtalade med Kinas vice premiärminister Liu He och handelsminister Zhong Shan som ett steg i de fortsatta ansträngningarna för att lösa kvarstående handelsdispyter mellan länderna.

Larry Kudlow sade att samtalen ”gick bra” och var konstruktiva. Han sade också att de båda sidorna talade om personliga möten, men varnade samtidigt för att det inte finns någon magisk metod att nå fram till vad som hittills har varit ett gäckande handelsavtal.

”Det finns inga mirakler här… Det gjordes framsteg förra vintern och under våren, sedan tog det stopp. Förhoppningsvis kan vi starta upp där vi lämnade det, men det vet jag inte ännu”, sade han.

Kinas handelsdepartement sade i ett kort meddelande att de båda sidorna hade ”utväxlat åsikter om implementeringen av konsensus mellan de två ländernas ledare vid Osaka-mötet”.

I samband med G20-mötet i Osaka enades USA och Kina om att återstarta handelssamtalen som strandade i maj, enligt USA för att Kina hade backat från tidigare åtaganden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.