Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

USA och Kina i problemlösande samtal

2019-07-10 07:12
Kinas president Xi Jinping och USA:s president Donald Trump.

Företrädare för USA och Kina hade en "konstruktiv" konversation över telefon på tisdagen.

Det sade Vita husets ekonomiske rådgivare Larry Kudlow till journalister på tisdagskvällen, enligt Reuters.

USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin samtalade med Kinas vice premiärminister Liu He och handelsminister Zhong Shan som ett steg i de fortsatta ansträngningarna för att lösa kvarstående handelsdispyter mellan länderna.

Larry Kudlow sade att samtalen "gick bra" och var konstruktiva. Han sade också att de båda sidorna talade om personliga möten, men varnade samtidigt för att det inte finns någon magisk metod att nå fram till vad som hittills har varit ett gäckande handelsavtal.

"Det finns inga mirakler här… Det gjordes framsteg förra vintern och under våren, sedan tog det stopp. Förhoppningsvis kan vi starta upp där vi lämnade det, men det vet jag inte ännu", sade han.

Kinas handelsdepartement sade i ett kort meddelande att de båda sidorna hade "utväxlat åsikter om implementeringen av konsensus mellan de två ländernas ledare vid Osaka-mötet".

I samband med G20-mötet i Osaka enades USA och Kina om att återstarta handelssamtalen som strandade i maj, enligt USA för att Kina hade backat från tidigare åtaganden.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom