Veoneer faller till ny bottennotering

Veoneer, som knoppades av från Autoliv med första noteringsdag den 7 juni 2017, faller i dag till sin lägsta kurs någonsin vid 130,55 kronor.
Veoneer faller till ny bottennotering - omx-stockholmsbörsen-700-161220_binary_6813415.jpg

Aktien inledde sin börsresa i positiv ton och hade efter ett år stigit till 517 kronor som högst. Därefter kom en rad rapportbesvikelser – med bland annat lägre organisk tillväxt än väntat – som pressade tillbaka aktien som i fjol sjönk hela 33 procent.

SEB har i dag dragit ned rekommendationen till behåll från köp i en analys där man bland annat hyser tvivel om Veoneers konkurrenskraft i ljuset av en positiv orderutveckling för kollegan Mobileye.

SEB tvivlar – sänker bilsäkerhetsbolagetSEB hyser tvivel om Veoneers konkurrenskraft efter Mobileyes ordersiffror. 

Veoneers aktie var vid 12.30-tiden ned 2,1 procent till 132,10 kronor. Som högst i dag har aktien noterats i 133,00 kronor och som lägst 130,55 kronor.

Sedan årsskiftet är aktien ned 11,9 procent och sedan ett år tillbaka ligger förändringen på minus 47,8 procent.

Aktiens 52 veckorshögsta ligger på 294,75 kronor, medan 52 veckorslägsta är 130,55 kronor.

Aktievolymen uppgår i dag till 258 771 aktier. Den genomsnittliga volymen i aktien under de senaste tre månaderna ligger på 325 862 aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets