Vinstryck i Opus

Opus Group redovisar ett resultat efter finansnetto på 77 miljoner kronor (1,1) för det andra kvartalet 2016.

Ebitda blev 116 miljoner (94), vilket ger marginal på 25,7 procent (20,8).

Rörelseresultatet blev 73 miljoner kronor (55).

Nettoresultatet uppgick till 50 miljoner kronor (-1,5) eller 0,17 kronor per aktie efter utspädning (0,00).

Nettoomsättningen uppgick till 452 miljoner kronor (452).

Opus Group andra kvartalet var bolagets starkaste någonsin mätt i intäkter och ebitda både för koncernen som helhet samt för varje segment, noterar bolagets vd Magnus Greko i rapporten.

”Kvartalet visar god underliggande organisk tillväxt om 10,7 procent justerat för valutaeffekter (8,9 procent ojusterat för valutaeffekter) drivet av en stark utveckling i både vårt internationella och svenska segment”, skriver Opus vd.

Bolagets ebitda ökade med 23,3 procent jämfört med samma period i fjol med en marginal på 25,7 procent.

Opus verksamhet i Sverige uppges ha utvecklas väl och intäkterna från segmentet Bilprovning Sverige ökade med 11 procent under kvartalet. Omsättningsökningen är främst hänförlig till ökad volymtillväxt, höjda besiktningsavgifter och öppning av nya stationer som successivt genererar ökande intäkter.

Även det internationella bilprovningssegmentet fortsätter att växa och utvecklas väl, enligt Greko. Ebitda-marginalen ökade under kvartalet till 27,2 procent jämfört med 23,5 procent under samma period i fjol. Marginalökningen var främst hänförlig till EaaS-programmet i Kalifornien, bra utfall i bolagets olika amerikanska program samt Drew Technologies.

Opus-vd:n säger sig även se fortsatta intressanta tillväxtmöjligheter i Latinamerika för bolagets internationella segment.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.