Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Pimco: Bill Gross stämning saknar grund

2015-11-10 09:42
Bill Gross. Foto: All over press

Kapitalförvaltnings- och obligationsjätten Pimco har bett en domstol i Kalifornien att avfärda Bill Gross stämningsansökan mot bolaget eftersom klagomålet anses sakna juridiska grunder. Det skriver Wall Street Journal.

Enligt Pimco liknar stämningen, som skickades in förra månaden, mer ett manus än ett klagomål med en rörig ”uppsättning av kontraktsteorier”. Bill Gross hoppade av sin tidigare arbetsgivare Pimco i september 2014 men menar att han blev borttvingad av ledande chefer inom bolaget som var ute efter en större andel av bolagets bonusar.

I oktober valde Gross att stämma Pimco, och dess moderbolag, på hundratals miljoner dollar. Enligt Gross är Pimco skyldigt honom minst 200 miljoner dollar.

Sedan avhoppet från obligationsjätten har Bill Gross gått över för att jobba hos den betydligt mindre aktören Janus Capital group. Nyheten om hans avhopp från firman han en gång i tiden var med att starta sände chockvågor genom finansbranschen.

En talesman för Pimco har avböjt att kommentera.

Den fond som Bill Gross förvaltade sedan starten 1987, Pimco Total Return Fund, var vid toppen världens största obligationsfond. Sedan Gross avhopp har fonden dock krympt till cirka en tredjedel och har nu 95,5 miljarder dollar i förvaltat kapital.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom