Platsannonser

Legal Counsel, Privacy

Har du en stark drivkraft att ta initiativ och ser utmaningar som möjligheter? Motiveras du av att bygga från grunden och bidra till utvecklingen av nya arbetssätt? Ta chansen och sök vår nyinstiftade roll som Legal Counsel, Privacy.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en Legal Counsel, Privacy  till Group Legal & Compliance i centrala Stockholm. Du kommer att ingå i ett team om ca 20 jurister i Norden och Baltikum och rapporterar direkt till vår General Counsel i Stockholm. Du kommer att ansvara för och leda Newsecs arbete med dataskyddsfrågor i nära samarbete med Group IT som du även vid behov stöttar i andra IT-relaterade frågor.

Dina ansvarsområden innefattar att:

• ge löpande rådgivning inom GDPR till verksamheten
• ge verksamheten råd och stöd om de regelverk inom dataskydd som är tillämpliga på bolagets verksamhet
• upprätta, uppdatera, distribuera och implementera interna styrdokument
• bevaka utvecklingen och praxis inom regelverksområdet och bistå vid implementering av nya regler
• utbilda personal och ledning inom dataskyddsrelaterade områden
• agera bollplank till kollegor vid behov inom dina ansvarsområden
• granska relevanta avtal
• utföra andra förekommande uppgifter inom Legal och Compliance

Arbetet är såväl strategiskt som operativt där du bland annat ansvarar för att identifiera risker inom dataskyddsområdet, bistår vid utarbetandet och inte minst implementeringen av koncerngemensamma riktlinjer, policys och instruktioner, i nära samarbete med länderna.

Du kommer även att bistå vid uppdatering och upprätthållande av bolagets register av behandling av personuppgifter, kartlägga dokument och processer, hantera begäran av registerutdrag avseende personuppgifter, bevaka utvecklingen av regelverk, hantera, utbilda och informera organisationen samt att löpande följa upp verksamhetens regelefterlevnad.

Vem är du?

Du har en svensk juristexamen med 3-5 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom dataskydd och har en mycket god kännedom om GDPR och därmed angränsande regelverk. Det är meriterande om du har arbetat i en internationell/nordisk organisation. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person har du gott omdöme, hög integritet och en god analytisk förmåga. Du är social och trivs med att ha många kontaktytor såväl internt som externt. Du trivs med att arbeta självständigt, som en del av ett större sammanhang. Du är lösningsorienterad, en affärsmässig lagspelare, har god samarbetsförmåga och är prestigelös i ditt sätt. Vidare är du resultatorienterad och en “doer” som får saker ur händerna. Du är entreprenöriell i ditt sätt och trivs med att arbeta i en organisation under stark tillväxt.

Du erbjuds

Du erbjuds en utmanande roll med intressanta arbetsuppgifter hos en internationell arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare. Tjänsten är belägen i centrala Stockholm.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi emotser din ansökan snarast.

Om företaget

Newsec är Nordens och Baltikums ledande Full Service Property House och erbjuder fastighetsägare, investerare och hyresgäster ett brett utbud av tjänster inom fastighetsförvaltning, kapitalförvaltning, transaktioner, värdering, leasing med mera. Hos oss blir du del i ett innovativt och entreprenörsdrivet företag som ständigt strävar efter att utveckla våra erbjudanden, våra medarbetare och vår organisation. Newsec har en väl definierad värdegrund, där medarbetaren utgör hjärtat i verksamheten.