Facebook-grundare köper UBS-handlares New York-lya

Chris Hughes, medgrundare till Facebook, har köpt ett townhouse i West Village, New York, skriver The Real Deal.

Chris Hughes, 32, har tillsammans med sin make Sean Eldridge köpt ett närme 400 kvadratmeter stort Townhouse på 157 West 12th street. Bostaden har bland annat tre sovrum, tre badrum, bio och bibliotek. Den är också utrustad med en underjordisk gång som leder till ett uthus, skriver The Real Deal.

Köpeskillingen uppgick till 23,5 miljoner dollar, cirka 200 miljoner kronor. Bostaden köptes under hand av den tidigare ägaren Michael Stewart, handlare på storbanken UBS. Stewart köpte fastigheten 2004 för 3,4 miljoner dollar, skriver The Real Deal.

Chris Hughes var rumskompis med Mark Zuckerberg på Harvard och var med och grundade Facebook. Han lämnade den sociala nätverksjätten 2007 för att delta i president Barack Obamas valkampanj.

År 2012 köpte Chris Hughes tidskriften The New Republic. För knappt två veckor sedan meddelade han att den nu var till salu igen.

”Efter att ha investerat en hel del tid, energi och över 20 miljoner dollar har jag kommit till slutsatsen att det är tid för ett nytt ledarskap och en ny vision på The New Republic”, skrev han i ett pressmeddelande.

Enligt Forbes har Chris Hughes en förmögenhet på 450 miljoner dollar, närmare 4 miljarder kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.