Insplorion: ”Läskigt enkelt för oss att få intresse”

I det senaste avsnittet av Småbolagspodden gästas Jonathan Furelid av clean tech-bolaget Insplorions vd Patrik Dahlqvist. De pratar om bolagets sensorer och hur de kommer spela en viktig roll när industri 4.0 och big data blir en del av industrins vardag.

Insplorion är ett svenskt clean tech-bolag som utvecklar avancerade sensorer för att bland annat mäta luftkvalitet och batteriers kemi. Bolaget är en avknoppning från Chalmers där tekniken för det som i dag är bolagets egna sensorplattform, NanoPlasmonic Sensing, började utvecklas redan vid millennieskiftet.

I dagsläget har Insplorion tre produktgrenar: luftkvalitetssensorer, batterisensorer och forskningsinstrument. De arbetar nu också med Chalmers och PowerCell AB för att utveckla vätgassensorer. Ett samarbete som Patrik Dahlqvist berättar om i podcasten. Gemensamt för alla är att de är en del av den tekniska utveckling som krävs för en hållbar framtid – något som engagerar.

– En av tjusningarna med att komma med en disruptiv teknik lite från sidan, där vi också kliver in på marknader där det finns behov som inte har uppfyllts, är att det är lätt för oss att få intresse. Att få intresse och leads att jobba med har varit läskigt enkelt, säger Patrik Dahlqvist i Småbolagspodden.

I avsnittet pratar de även om konkurrenssituationen för Insplorion, vilka kundgrupper de vänder sig till och hur de ser på framtiden. Allt det här och mycket mer kan du höra i avsnittet med Insplorion i Småbolagspodden.

Lyssna på avsnittet, och alla andra avsnitt, här.

Fakta:
Småbolagspodden är podcasten för investerare som letar efter nya spännande företag att addera till sin portfölj. Finanspoddaren Jonathan Furelid möter i varje avsnitt ett nytt svenskt småbolag som får berätta vad som gör just dem unika och varför du som lyssnare ska investera i just deras bolag. Småbolagspodden produceras av contentbyrån Borg & Owilli. Det här avsnittet görs i samarbete med Insplorion AB.

Lyssna på alla avsnitt här.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här