Jessica Alba-bolag stäms inför börsnotering

Skådespelerskan Jessica Albas startup Honest Company har stämts på fem miljoner dollar av ett par som menar att bolaget har ljugit om frånvaron av kemikalier i dess produkter. Istället skall minst ett fyrtiotal av produkterna ha innehåll som i själva verket gör dem till en kemikaliecocktail, skriver The Latin Post.

Det handlar om allt från tandkräm för barn till tvål, skumbad och tvättmedel som felaktigt har stämplats som helt naturliga. Stämningen är en i raden mot Jessica Albas företag och sker vid en tidpunkt när hon är på tröskeln med att ta bolaget till New York-börsen.

Honest Company säger i ett uttalande att bolaget har upphört med att tillverka och sälja produkterna som anges i stämningen. Etikettförändringar och innehållet i några av produkterna har också ändrats.

Honest Company grundades 2011 och uppskattas vara värt 1,7 miljarder dollar. Företaget driver näthandel av miljövänliga prylar.

Noteringen är också en prövning för tekniksektorn. Under förra året undvek många teknikbolag börsen för att istället finansiera sig privat. Bland ägarna till Honest återfinns vid sidan av Jessica Alba även Fidelity Management & Research, General Catalyst Partners, Lightspeed Venture Partners och Wellington Management.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.