Se alla rekommendationer

Penser upprepar motiverat värde för Sun4Energy

Erik Penser Bank upprepar sitt motiverade värde för solcellsbolaget Sun4Energy på 15-16,5 kronor, framgår det av en uppdragsanalys.

”Vi behåller vårt motiverade värde då vi står fast vid våra prognoser för 2025e; en viss avmattning i tillväxten kompenseras av lägre kostnader. Den kombinerade koncernen kommer att bli en betydande spelare med en omsättning på över 750 miljoner kronor i 2025e, vilket vi bedömer inte reflekteras i dagens aktiekurs”, skriver Penser i en kommentar.

I början av veckan meddelade bolaget att man förvärvar Niutech Group. I samband med det presenterades preliminära siffror för tredje kvartalet där Niutech räknades in. Omsättningen blev 126 miljoner kronor, rörelseresultatet -2,6 miljoner och resultatet före skatt -3 miljoner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.