AAK köper bolag i Colombia

AAK, Aarhus Karlshamn, förvärvat Fabrica Nacional da Grasas, ett företag i Colombia som är specialiserat på vegetabiliska oljor och fetter inom bagerisegmentet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget har 155 anställda och hade 2013 en omsättning på cirka 270 miljoner kronor. Volymerna uppgick till 30.000 ton.

”Förvärvet kommer att stärka AAK:s strategi inom specialoljor och -fetter samtidigt som det ger en stark närvaro i Colombia, vars BNP är Latinamerikas tredje största och starkt växande”, säger Octavio Díaz de León, vd, norra Latinamerika, i pressmeddelandet.

Förvärvet kommer att ha en begränsad inverkan på AAK:s rörelseresultat för 2014, men kommer att bidra till koncernens resultat fullt ut med start i januari 2015. Förvärvet kommer att ha en mindre utspädande effekt på rörelseresultatet per kilo för Food Ingredients, heter det i pressmeddelandet.

Vidare information om förvärvet kommuniceras i samband med offentliggörandet av AAK:s Delårsrapport för andra kvartalet, den 17 juli 2014.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.