Affärsvärlden nummer 14, 2018

I var mans mun ● Publicistiskt haveri ● Få fynd bland storbolagen

CHEFRED: En dålig målvakt har otur

FÖRST & FRÄMST: Lång väg kvar till förarlösa bilarJuridiken sätter hinder för självkörande fordon.

POLITIK: Publicistiskt haveri

MAKRO: De fullvuxnas uttåg

REPORTAGE:

I var mans munTandborstarna har gjort familjen Eklund till en miljardaktör på börsen. Inflytandet sprids därmed utanför familjeföretaget. 

Storebröder som ser digKina är snart världsledande inom artificiell intelligens. Tekniken ska användas för självkörande bilar och ansiktsigenkänning, men kan också förändra landets polisarbete och säkerhetspolitik.

”Vi ska driva konsolideringen”Antalet europeiska aktörer på marknaden för förfallna banklån väntas minska från 15 till 3. Klaus-Anders Nysteen ska se till att Hoist Finance blir en av dem. 

INTERVJU: Stjärnglans som falnatTrendföljande hedgefonder har haft flera svåra år. Lynx vd Svante Bergström hoppas att marknaden blir mindre slagig. Men 2018 har börjat tufft.

AVKASTNINGSPORTFÖLJEN: Väntar med H&MKöksbolaget Nobia är en av förklaringarna till att Avkastningsportföljen tagit mark mot index senaste veckan.

AKTIER:

Spännande resa i doldisaktieRöntgenleverantören Detection Technology är en höglönsam tillväxtsaga. Att sagan finns förpackad i en doldisaktie med attraktiv prislapp på finländska First North gör inte saken sämre.

Värderingen fjädrar tillbakaEn stark utveckling i fjädertillverkaren Lesjöfors lyfte Beijer Almas resultat under förra året. Svaghet i Habia Cable och en fullvärderad aktie föranleder oss att vila på hanen.

Strålning framför alltBörsens näst största cancervårdsföretag går bättre än någonsin – ändå har börsvärdet halverats på bara några månader. Tydligare köptillfälle är svårt att finna.

Värd en chans tillFinländska renoveringsfirman Consti kan lägga ett tufft år bakom sig. Aktien får en ny chans, men risken är hög. 

FÖRVALTAREN: ”Har betydande potential”

VECKANS DATA: Få fynd bland storbolagenStockholmsbörsen har rekylerat men fyndlägena ser ändå relativt begränsade ut bland de 30 största bolagen.

UPPFÖLJNING: Bahnhof levererade – igen

PLATINUM: 

Motionstrend

Fem svenska cykelloppKlassiker och nykomlingar. Här är fem svenska cykellopp värda att kolla upp.

”Cykling är den nya golfen”Förutom att köpa cyklar för hundratusentals kronor lockar svindlande vyer i allt tuffare amatörtävlingar längs bergskedjor i USA och Europa. 

BÖRSGOLVET: ”Telia köper Broadnet”

Prenumeranter kan läsa artiklarna genom att trycka på länkarna.

Du har väl inte missat att du som prenumerant även kan läsa Affärsvärlden i vår nya app.  Ladda ner appen Affärsvärlden Magasin i  App Store eller Google Play.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.