Affärsvärlden nummer 25, 2018

En spark upp i karriären ● PPM-djungeln ● Bubblande barer

CHEFRED: Viktigare än fotboll

FÖRST & FRÄMST:

POLITIK: Hur svårt kan det vara?

MAKRO: Sex veckor med gips

REPORTAGE: Modebolagens nya råvaraVi har nått peak cotton, den gräns där vi inte längre kan tillgodose behovet av bomull hos jordens befolkning. H&M står bakom Renewcell som kan lösa problemet.

FOKUS: Gör om – gör rättPremiepensionssystemet står inför en historisk omdaning. Småfonder och nya fonder kastas ut. Nu vill fondbolagen förvärva för att hålla sig kvar.

INTERVJU: ”Kursutvecklingen får mig att må illa”Concordia Maritimes aktiekurs skvallrar om att vd Kim Ullman har en rad problem att lösa.

SMÅBOLAGSPORTFÖLJEN: Två nya bolag tar platsSmåbolagsportföljen har fortsatt återhämtat förlorad mark efter positiv utveckling i flera av innehaven. Två bolag lämnade förra veckan och två nya gjorde entré.

AKTIER:

Risk för solförmörkelseEn aktie- och obligationskarusell med varningslampor röda som en solnedgång över Mittens rike. Affärsvärlden avstår Soltechs Kina-äventyr.

Tryg utdelare i alla tiderFörsäkringsbolag är ett nästan utrotat släkte på Stockholmsbörsen. Affärsvärlden har hittat en nordisk favorit. 

Nytt liv i Finlands arga fåglarMobilspelbolaget Rovio har fått en usel start på börskarriären, men aktiemarknaden är alldeles för negativ. Bolaget har många tillväxtben och värderingen är riktigt aptitlig.

Kapitalsnålt tillväxtbolagTjänsteföretaget Coor lockar med fin organisk tillväxt och goda kassaflöden. Aktien borde värderas upp.

VECKANS GRAF: Svenska banker i bottenBankaktier i Europa har varit en dålig affär senaste året. De svenska storbankerna tillhör bottenskiktet.

FÖRVALTAREN: ”En dubblare på sikt”

VECKANS DATA: Internet passerar tv nästa år

UPPFÖLJNING: Missade en kursraket

PLATINUM:

 Ny guldålder för champagneTorrt, småskaligt och hållbart. Det är rådande champagnetrender på Paris vinbarer.

”Champagne kan drickas till allt”Johan Larsson har varit vinmakare utanför Montpellier och butler åt det svenska kungahuset. I dag är han Systembolagets inköpare av franska viner.

Bubblande barerChampagne må vara en fransk uppfinning, men den serveras på barer i hela världen. Här är några av de mest utmärkande.

BÖRSGOLVET: ”Deutsche nosar på Tele 2”

Prenumeranter kan läsa artiklarna genom att trycka på länkarna.

Du har väl inte missat att du som prenumerant även kan läsa Affärsvärlden i vår nya app.  Ladda ner appen Affärsvärlden Magasin i  App Store eller Google Play.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.