Ålandsbanken positiv till EQT

Efter att riskkapitalbolaget EQT släppt sin kvartalsrapport under morgonen ställer sig Ålandsbanken positiv till företagets aktie.
Ålandsbanken positiv till EQT - RISKKAPITALBOLAGET EQT
EQT:s VD Christian Sinding och Caspar Callerström operativ chef. Foto: Sofia Ekström / SvD / TT

På börsen stiger aktien 0,2% till kursen 259,7 kronor.

”Trots en kärvare marknad för både avyttringar och kapitalanskaffning så fortsätter EQT leverera värdeskapande i sina fonder. Vi tror på en förbättrad marknad under 2024 och är fortsatt positiva till aktien”, framgår det av en analys.

Under kvartalet uppgick det avgiftsgenererade förvaltade kapitalet (FAUM) till 130 miljarder euro, strax under förväntningarna om 132 miljarder euro. Det justerade rörelseresultatet för det andra halvåret uppgick till 653 miljoner euro, även det under förväntan på 705 miljoner euro.

”Den negativa avvikelsen var främst driven av lägre carried interest och investeringsintäkter. Carried interest var lägre på grund av minskad avyttringsaktivitet och mestadels oförändrade fondvärderingar”, skriver Ålandsbanken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets