Alla Börsplus analyser vecka 19

Analyser av: MedCap, Hamlet Pharma, Bahnhof, Bredband2, Betsson, Boule Diagnostics, Tagmaster, RaySearch, Infracom, Zalaris, IAR Systems, Frisq samt Sweco.
Alla Börsplus analyser vecka 19 - alla-analyser-v19-2019

MedCap

MedCap har haft en fenomenal börsresa de senaste åren. Det är bolagets medicinteknikdel som gjort succé medan den andra verksamheten i form av specialistläkemedel är under omställning till mer egna produkter. Lyckas den så kan kursresan fortsätta.

Hamlet Pharma

Hamlet är i sluttampen av en klinisk fas I/II-studie som förhoppningsvis ska visa att bolagets läkemedelskandidat Alpha1H är säkert och har effekt mot cancer i urinblåsan. Resultaten från studien väntas i slutet av juni och blir betydande för bolagets väg framåt.

Bahnhof

Tillväxten faller och kostnaderna ökar. Tisdagens rapport från bredbandsoperatören var inget vidare. Men till stor del syns det redan i prislappen som återigen börjar locka.

Bredband2

I förra veckan redovisade bredbandsoperatören Bredband2 resultatet för årets första kvartal. Aktien är ned cirka 30 procent sedan vi senast skrev om bolaget förra sommaren. Är aktien köpvärd och hur ska man egentligen se på det volatila kundintaget?

Betsson

Många spelbolag har lidit som följd av den nya svenska spelregleringen men Betsson klarar sig alldeles galant. Tyvärr ändrar det inte bilden av aktien som väldigt riskabel.

Boule Diagnostics

Diagnostikbolaget Boule Diagnostics har ett ganska turbulent år i ryggen med negativ tillväxt och anmärkningar från amerikanska FDA. Aktien är ned drygt 20 procent sedan vår senaste analys i höstas. Har det blivit dags att trycka på köpknappen?

Tagmaster

Bolaget tillverkar teknik för vägtullar, parkeringar och andra olika smarta trafiklösningar. Man anar en intressant lönsamhetspotential men 2018 blev ett dåligt år. Kan ett storförvärv i USA bli vändningen?

RaySearch

I går släppte medicinteknikbolaget RaySearch rapporten för det första kvartalet 2019. Året inleds med hög tillväxt och tydlig resultatförbättring. Ska man köpa aktien och hur utvecklas de kritiserade kassaflödena?

Infracom

Vill det sig väl kan IT-bolaget var ett par nummer större inom inte alltför lång tid tack vare sin förvärvsstrategi. Då kan aktien bli bra.

Zalaris

Det norska outsourcingföretaget lanserar ett kostnadsprogram som ska spara nästan 60 miljoner norska kronor om året. Ambitionen är att nå 10 procents rörelsemarginal före årsslutet. Lyckas det ska aktien upp.

IAR Systems

Uppsalabolaget imponerar som vanligt med sin höga lönsamhet. Frågan är om de stora investeringar man nu gör i säkerhetsprodukter kan lyfta tillväxten till lika imponerande siffror.

Frisq

Frisq utvecklar digitala verktyg för att förenkla administrationen och processerna kring vårdkedjan. Efterfrågan är stor och potentialen kittlande. Bolaget är nu på väg in i kommersialiseringsfas. Har bolaget vad som krävs för att lyckas?

Sweco

Sticker fortsatt ut som den mest kvalitativa teknikkonsulten efter dagens rapport som fick aktien att lyfta 8 procent. Men bolagets höga värdering saknar motstycke och det är kanske den största risken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
Annons från Invesco
Annons från Trapets