Alla Börsplus analyser vecka 9

Analyser av: Feelgood, Net Gaming, Green Landscaping, Stillfront, Capacent, SyntheticMR, Ferronordic, Tagmaster, Uppsidan, Börsplus Portfölj och Buy&Hold-portföljen.

Feelgood

Företagshälsovård är synonymt med prispress och löneinflation. Trots det har Feelgood nu en hygglig lönsamhet. Och ett digitalt framtidshopp i vårdappen Feelgood Plus.

Net Gaming

Bolaget har högst skuldsättning men också högst marginal bland affiliatebolagen. Nya VD:n Robert Andersson måste ändra det första men se till att marginalen består. Då kan aktien bli bra. Vi tvivlar på att det går vägen.

Green Landscaping

Förra året var dåligt och som pricken över i:t blev det ingen vinter att tala om vilket sabbade vinsten i fjärde kvartalet. Det kan bli bättre i år samtidigt som Green fortsätter göra intressanta förvärv.

Stillfront

Spelkoncernen Stillfront fortsätter sin förvärvsresa. För en månad sedan köptes amerikanska Storm8 för 2,9 miljarder kronor motsvarande 7 gånger rörelsevinsten. Kan Stillfront bli en förvärvsmaskin likt Embracer?

Capacent 

Ett ovanligt konsultbolag med stor verksamhet på Island, förvärvsdriven tillväxt samt slagig och just nu mycket låg lönsamhet. Om det senare ändras finns stor potential i aktien men frågan är om man vågar tro på det.

SyntheticMR

2019 blev ett mediokert år för medicinteknikbolaget. Avslutningen blev dessutom svagare än väntat med negativ tillväxt. Aktien sjunker kraftigt på beskedet. Nu behöver bolagets nya säljstrategi få effekt så att tillväxten kan återvända.

Ferronordic

Återförsäljaren är underskattad av börsen men på kort sikt finns inte mycket som talar för att det ändras. Kassaflödet är dåligt, utdelningen hålls tillbaka och 2020 blir ett mellanår.

Tagmaster

Tagmaster är ett förvärvsdrivet teknikbolag med goda framtidsutsikter. Här ser vi ett långsiktigt köpläge.

Uppsidan

Börsen är nu ned 8 procent sedan handeln startade i måndags. Köpläge eller inte? Osäkert, men den som tror på det kan med fördel leta idéer med Börsplus verktyg Uppsidan.

Börsplus Portfölj

Under måndagens tunga kurspress passar vi på att köpa in en post i Tobii till portföljen. Bolaget är ledande inom så kallad eyetracking som kan stå inför ett genombrott kommande år.

Buy&Hold-portföljen

Portföljen fylldes på med ovanligt många nya aktier.

Välkommen till Börsplus Temadag Digitala Vinnare den 4 mars 

Den 4 mars med start kl 13:00 är du som läsare av analystjänsten Börsplus inbjuden att i Stockholm träffa sju digitala vinnare. Dessa är Litium, DistIT, Lohilo, Infracom, MAG Interactive, Feelgood och TagMaster. Börsplus Peter Benson är moderator och evenemanget avslutas med mingel.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

 

 

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här