Analyshus höjer riktkursen för Saab rejält – sätter köp på aktien

Kepler Cheuvreux gör en rejäl höjning av försvarsbolaget Saabs riktkurs till 755 kronor (655) på förhoppningar om ett starkt avslut på 2023.
Analyshus höjer riktkursen för Saab rejält – sätter köp på aktien - SAAB AT4
Foto: SAAB

Rekommendationen köp upprepas.

”Medan vi nedgraderar BAE Systems på värderingsgrunder denna morgon trots en fortsatt pålitlig vinsttillväxt till höga ensiffriga/låga tvåsiffriga procenttal, gör Saabs starka momentum och vinstuppgraderingscykel att vi höjer vår riktkurs från 655 kronor till 755 kronor och behåller vår Köprekommendation i hopp om att den kommande rapporten den 9 februari ska bekräfta de starka tvåsiffriga tillväxtutsikterna, möjligheten till förändringar i den finansiella hävstången, och möjligheter till höjda vinstutsikter”, skriver Kepler i en analys.

Saabs aktie har under den senaste tidens oroligheter utvecklats starkt på börsen. Idag fortsätter uppgången och aktien har handlats upp 0,8 procent vid 10-tiden.

Konkurrenten BAE Systems har efter Keplers sänkning sjunkit med 0,6 procent på Londonbörsen.

Här hittar du de senaste köpråden för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.