Analytiker: Därför kommer guldpriset att falla

Todd Gordon, grundare av tradinganalysis.com, tror att guldpriset kan gå ner långt under 1000 dollar-strecket.

Efter att Janet Yellen, ordförande för den amerikanska centralbanken Federal Reserve, i veckan meddelade att hon anser att det är lämpligt med en räntehöjning i år sjönk guldpriset ordentligt och ligger nu 12 procent under toppen i januari.

Den tekniska analytikern Todd Gordon säger till CNBC:s Trading Nation att han tror att priset kan komma att sjunka än mer.

– Det är på randen till ett stort ras. /…/Jag tror att vi måste vara förberedda för vad som kommer att drabbas mest av en räntehöjning, och det är guld, sade han.

Enligt Gordon har den långsiktiga uppåttrenden för guld som har kunnat skönjas sedan 2001 brutits. I och med trendbrottet tror Gordon att guldet kommer att gå ner på nivåer likt dem innan finanskrisen, vid ungefär 873 dollar per uns, när räntehöjningen kommer.

– Det kommer naturligt att fungera som ett mål när Federal Reserve höjer räntorna, säger han.

Guldet ligger för närvarande på 1145 dollar per uns.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder