Årets viltmatrestaurang

k Axellent, Sparreholm: Cateringrestaurang med produktion av charkprodukter.

k Björk Topprestaurang & Fjällbar, Hemavan: Röker bland annat renhjärta, röding och sik.

k Boo Natur, Hjortkvarn: Serverar vilt från gårdens omgivningar.

k Buustamons Fjällgård, Ullådalen: Tillverkar brännvin med kryddor från nejden, alltid något vilt på menyn.

k Färna Herrgård & Spa, Skinnskatteberg: Arbetar med styckningsdetaljer, gör egen korv och blodkräm.

k Gammelgården Hotell & Restaurang, Sälen: Fågel, fisk och vilt från norra Sverige.

k Kittelfjäll Värdshus, Kittelfjäll: Finns saker som renwallenbergare och råbiff på älginnanlår.

k Linköping konsert & kongress. Har två viltveckor per år, lunchmeny med någon vilträtt varje vecka.

k Lux Dag för Dag, Stockholm: Främst vilt som de fällt själva. Styckar och mörar på plats.

k Stadshuskällaren, Stockholm: Tar tillvara allt på viltet, kokar fonder på ben, gör egna biffar och korvar.

k Restaurang Steneby Grytan, Dals-Långed: Främst älg och hjort men även vildsvin.

k Vildmarksnästet, Idre: Främst ren och älg men även rådjur, tjäder, ripa och björn.

k Virå Bruk, Stavsjö: Bedriver egen jakt, bevarar styckningsdetaljer som tunga och hjärta.

k Östanskär jakt och konferens, Indal: Eget slakteri, fokus är älg, men även skogshare och skogsfågel.

text: Louise Fauvelle

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här