Atrium Ljungberg utökar projektportföljen med 5 miljarder kronor med investeringar i Sickla

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg och Nacka kommun initierar ny stor detaljplan för centrala Sickla. Planerna innebär tillkommande projekt om 150 000 kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande.
atrium ljungberg
.
Centrala Sickla, som sträcker sig från Marcusplatsen i väster till Kyrkviken i öster, består idag av stora parkeringsplatser och låga handelsbyggnader. Ytorna kommer att omvandlas till urbana kvarter där promenadstråk samsas med högre hus med kontorsarbetsplatser och restauranger och butiker i bottenvåningarna. Totalt omfattar planen 150 000 kvadratmeter, motsvarande 7 000 kontorsarbetsplatser och 500 nya bostäder. Detaljplaneprocessen bedöms ta cirka tre år och processen innebär att kommunen prövar både innehåll och utformning.

– Sickla har ett strategiskt läge precis vid kommande tunnelbanelinje. Den nya detaljplanen innebär att vi utökar vår projektportfölj med fem miljarder kronor. Totalt sett uppgår därmed vår projektportfölj till 36 miljarder kronor och där Sickla i Nacka och Slakthusområdet, Slussen och Hagastaden i Stockholm står för cirka 80 procent av portföljen, säger Annica Ånäs, vd i Atrium Ljungberg.