Attendo siktar på Nasdaq Stockholm

Attendo avser noteras på Nasdaq Stockholm, som godkänt ansökan. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Erbjudandet omfattar 72 miljoner nya och befintliga aktier, motsvarande totalt 45 procent av det totala antalet utestående aktier i bolaget efter att noteringen har genomförts.

Erbjudandet förväntas genomföras till ett fast pris om 50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt värde på bolagets aktier om 8,0 miljarder kronor.

Det innefattar en nyemission till ett värde om 1,2 miljarder kronor. Bolaget avser att använda nettolikviden från erbjudandet till att återbetala befintliga lån.

Fem investerare har åtagit sig att vara ankarinvesterare: Nordstjernan, Swedbank Robur, Carve Capital, Didner & Gerge Fonder och Elo vars sammanlagda åtaganden motsvarar cirka 81 procent av det totala antalet aktier i erbjudandet.

Därutöver kan säljande aktieägare komma att utöka storleken på erbjudandet och de avser att bevilja en övertilldelningsoption till Joint Global Coordinators i erbjudandet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.