Axishärvan växer – över 20 personer inblandade

Ytterligare elva personer misstänks för insiderbrott i Axishärvan, det efter nya polistillslag. Skandalen rör nu totalt 21 personer, skriver DI.

En serie polisinsatser i Skåneregionen har lett till att ytterligare elva personer nu har delgivits misstanke om insiderbrott i samband med Canons miljardbud på Axis förra året.

Så sent som i tisdags slog polisen till mot en adress i Malmö och grep en högt uppsatt person i bolaget Axis, skriver DI.

Det här gör att totalt 21 personer är misstänkta för insiderbrott kopplat till Canons bud på Axis – vilket gör det till en av de största härvorna i Sverige genom tiderna.

Axis är fortfarande börsnoterat, Canon har dock försökt köpa ut bolaget.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.