Bank of England räddade Storbritannien från insolvens

Bank of Englands interventioner under den tidiga fasen av coronapandemin hjälpte till att styra undan Storbritannien från insolvens. Det uppgav BoE-chefen Andrew Bailey i podcasten ”The World Tomorrow”, rapporterar Sky News.
Bank of England

Bailey sade att hade det inte varit för centralbanken hade regeringen haft svårt att finansiera sig själv, vilket aldrig tidigare inträffat.

När marknaderna rasade som mest under våren vågade investerare inte ens köpa på sig statsobligationer. Det fick BoE att kliva in och börja handla dessa i storleken av 200 miljarder pund, vilket motsvarar den största kapitalinjektionen hittills.

”Jag tror att vi hade haft en situation av den värsta sorten där regeringen skulle kämpat med att finansiera sig självt på kort sikt”, sade Bailey om åtgärden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience