Barclays sänker riktkursen för S&P 500: ”För tidigt att köpa på dippen”

Barclays reviderar ned årets prognos för S&P 500 från 3 300 till 3 000 punkter. Det hela kommer efter att coronavirusoron sänkt indexet med över tio procent denna vecka till 2 978 punkter sett till torsdagens stängningskurs.

Barclays bedömer trots den snabba nedgången att det inte ännu är läge för nya aktieköp.

”Vi tror att det är för tidigt att köpa på dippen eftersom följderna från Covid-19 troligen kommer att bli mycket dåliga eller milt dåliga”, sade banken.

Förutom sänkt indexprognos har banken också kapat S&P 500-bolagens vinstutsikter till en negativ tillväxt på två procent i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.