Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech gör ett förvärv

Verkstadsbolaget Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech förvärvar 85,6 procent av aktierna i Källström Engineering Systems. Det framgår av ett pressmeddelande. De finansiella detaljerna är hemliga.
Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech gör ett förvärv - Beijer Alma
Beijer Alma är en industrigrupp med huvudkontor i Uppsala. Koncernen består av tre dotterbolag varav det största (Lesjöfors) tillverkar fjädrar. Beijer Almas största ägare är affärsmannen och entreprenören Anders Wall.
Källström Engineering jobbar med fyllnings- och blandningsutrustning för korrosiva medel, främst mot den internationella batteriindustrin. Bolaget omsätter cirka 35 miljoner kronor med god lönsamhet.

”Jag är imponerad över den marknadsposition som Källström lyckats bygga upp med en stor andel internationell försäljning och jag är glad över att vi genomfört detta förvärv. Bolaget är välskött, nischat och ger Beijer Tech ett nytt produktområde i en spännande framtidsbransch”, kommenterar Beijer Techs vd, Staffan Johansson.

Transaktionen förväntas bli slutförd under tredje kvartalet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets