Beroende av affärer

Hemfosas vd Jens Engwall hoppas på spektakulära konkurser framöver. Det innebär affärsmöjligheter. Hans ambition är att göra flest fastighetsaffärer de närmaste två åren.

qNär Jens Engwall basade för börsnoterade Kungsleden gjorde han sig känd för sitt höga affärstempo. Nu är han i gång igen. Det märks. Hade det inte varit för nykomlingen Hemfosa, där Jens Engwall är vd, hade affärsflödet varit ganska magert på den svenska fastighetsmarknaden. Vid halvårsskiftet hade bolaget köpt fastigheter för 4,5 miljarder och bolagets styrelse har fattat beslut om förvärv för ytterligare 5 miljarder.

Jens Engwall är glad och avslappnad när han tar emot på Hemfosas kontor på 15:e våningen, granne med Globen. Han verkar trivas med sin roll och verkar inte ha något emot att ge intervjuer. Folk som jobbat i hans närhet beskriver honom som en estradör. Inte som en clown, utan på ett mer seriöst sätt. Han är underhållande och samtidigt någon man lätt får förtroende för, säger en del. Andra kallar honom för ”dealjunkie”.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco