Bioarctics partner Eisai påbörjar stegvis ansökan för marknadsgodkännande

Forskningsbolaget Bioarctics partner Eisai har påbörjat en så kallad rolling Biologics License Application, BLA, som är ett stegvis inlämnande av ansökan för marknadsgodkännande, till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för lecanemab (BAN2401) mot tidig Alzheimers sjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande.
Bioarctic

Lecanemab är en antikropp under utveckling som syftar till att minska aggregat av amyloid-beta (Aβ) (protofibriller) i hjärnan för behandling av tidig Alzheimers sjukdom.

Ansökan lämnas in för granskning under förfarandet för ett accelererat godkännande och är baserad på kliniska, biomarkör- och säkerhetsdata från fas 2b-studien med lecanemab mot tidig Alzheimers sjukdom och bekräftad Aβ-patologi.

Resultaten från fas 2b-studien visade en kraftfull reduktion av Aβ-plack i hjärnan och konsistent minskning av den kliniska försämringen över flera olika mätskalor.

Fas 3-studien med lecanemab mot tidig Alzheimers pågår och rekryteringen slutfördes i mars 2021 med 1 795 patienter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Valour
Annons från Moberg Pharma