Blackrock investerar fortsatt i aktier trots ny virusspridning

Fondjätten Blackrock skriver i sin veckovisa marknadskommentar att de fortsätter ha en hög investeringsgrad och ser fortsatt positivt på aktier. Detta trots att nya virusmutationer sprider sig och skulle enligt Blackrock kunna ha en negativ effekt på den ekonomiska tillväxten samt ha stor effekt på specifika sektorer.
Blackrock
Blackrock. Foto: Mark Lennihan/TT
”Nyheter om en smittsam ny virusstam kallad omikron och en pågående covid-ökning i Europa har skadat risksentimentet. Vi ser att detta påverkar tjänster beroende av ekonomisk aktivitet, men är mindre bekymrade över den breda makrobilden för tillfället. Vaccinkampanjer har hittills visat sig effektiva och mångsidiga”, skriver fondjätten.

Framöver fokuserar man på amerikanska arbetsstatistiken och hur Fed kommer agera gällande styrräntan och hastigheten på nedtrappningen av stödköp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets