Blandad utveckling på Asienbörserna

De asiatiska börserna utvecklades blandat på tisdagen. Hongkong, som var helgstängt på måndagen, stack ut med en tydlig uppgång i kölvattnet av helgens positiva handelssignaler mellan USA och Kina.

USA:s president Donald Trump sade på måndagskvällen att en ny runda handelsförhandlingar med Kina redan har inletts.

“Ett avtal måste vara bättre för oss än för dem eftersom de har haft så stor fördel under så många år”, sade Trump om förhandlingarna med Kina.

Bland enskilda aktier i Hongkong steg Sunny Optical och AAC, två underleverantörer till Huawei, med nästan 10 procent. Detta efter att Donald Trump meddelat att amerikanska bolag kommer att kunna sälja varor till Huawei.

Australiens centralbank, RBA, sänkte på tisdagen som väntat sin styrränta med 25 punkter till 1,00 procent (1,25). Den australienska börsen var oförändrad.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.