Blandat på börserna i Asien

De asiatiska börserna visar upp en blandad utveckling under veckans sista handelsdag. Investerarna håller sig passiva inför den viktiga amerikanska sysselsättningsstatistiken senare i dag.

På Tokyobörsen var Nikkei 225 oförändrat vid 16.926 medan det bredare Topix var ned 0,3 procent till 1.341.

“Sentimentet är i grund och botten blandat på marknaden. Köparna tenderar att ta mindre risk inför non-farm payrolls (amerikansk sysselsättningsstatistik), uppgav Margaret Yang, marknadsanalytiker vid CMC Markets Singapore, enligt CNBC.

USA-räntorna har under augusti stigit på ökade förväntningar om nästa räntehöjning från Federal Reserve, med förra veckans hökaktiga uttalanden från Janet Yellen och andra direktionsmedlemmar som senaste draglok. Många bedömare tolkade ordförandens uttalande som att ett starkt utfall i fredagens jobbrapport för augusti kan borga för en räntehöjning vid nästa möte.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här