Boliden varslar 190 personer efter branden

Gruvbolaget Boliden har delvis återupptagit produktionen på Rönnskär efter branden som uppstod i mitten av juni.
Boliden varslar 190 personer efter branden - Boliden
Branden i Rönnskärsverken i Skelleftehamn. Foto: Per Strömbro / TT

Under juli förväntas alla övriga verk vara redo att producera, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dock kommer kopparproduktionen tills vidare ske i form av anoder i stället för katoder vilket uppges påverka den kommersiella affärsmodellen. Vidare kan flera av verken komma att behöva köras med begränsad kapacitet.

Till följd av branden har behov av varsel om uppsägning av totalt 190 tjänster på Rönnskär uppstått. Fackliga förhandlingar har påbörjats.

Som en följd av att elektrolysverket totalförstördes har det bokförda värdet på 88 miljoner kronor skrivits ned. Därutöver har 75 miljoner kronor reserverats för kostnader för rivning, sanering och återställningsarbete.

Som tidigare kommunicerats väntas rörelseresultatet för Q2 påverkas med -200 miljoner kronor kopplat till förlorad produktion och inställda utleveranser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets