Börsplus: Köp nedpressad aktie

Börsplus rekommenderar köp av Spotlight-aktien.

It-Infrastrukturbolaget Infracom är ett grundarlett bolag som har kunnat serieförvärva billigt med stora synergier och dessutom inom molntjänster. På minuskontot är Infracom stora inom prispressad telefoni och har haft problem med vissa förvärv. ”Vi gissar att lönsamheten ska ner men att förvärven kommer igång igen”, skriver Börsplus i en analys på måndagen.

”Vd Bo Kjellbergs affärsnäsa, branschkunnande och entreprenörsdriv är huvudargument för den som ska investera i Infracom. Blickar vi bakåt så ser det väldigt bra ut men framtiden rymmer så klart osäkerhet. Frågetecknet är om förvärvstillväxten ger tillräckliga synergier. De behövs för inte lönsamheten ska konkurreras bort. Sammantaget är vi dock rätt positiva till oddsen nu när aktien är nedpressad”, skriver Börsplus i sin slutsats och ger köpråd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.