Bottenfiske från Nordnets sparare i juli – köpte SBB, Sinch och SAS

Nordnets sparare fortsatte köpa i SBB under juli. Även kursslakten i Sinch trotsades, då molnkommunikationsbolaget slår sig in i toppen bland de mest nettoköpta aktierna. På säljlistan fanns teknikaktier, bland annat från USA, visar färsk statistik från nätmäklaren.
Bottenfiske från Nordnets sparare i juli – köpte SBB, Sinch och SAS - WEB_INRIKES
Foto: Janerik Henriksson / TT
Sparekonomen Frida Bratt noterar att börsen i juli gick starkt, där rapporterna för andra kvartalet generellt var bättre än förväntat – utan tecken på en sämre konjunktur i verkstadsföretagens rapporter.

Vidare uppmärksammas även den turbulens som varit kring Sinch.

“I juli blev krisen uppenbar, med såväl kritik från en blankarfirma för uppblåsta intäkter, vinstvarning, sparpaket och en vd som fick gå på dagen. Spararna är dock till synes övertygade om att bolaget kommer komma på fötter; det har storköpts i kurskollapsen”, förklarar Bratt.

Samtidigt var en annan aktie, som präglades av en strejk under perioden, köpstark.

“En strejk mitt i en pågående räddningsaktion gjorde en redan usel kursutveckling för SAS än värre. Det fick dock privatsparare att vilja chansa genom att bottenfiska i aktien i juli”, fortsätts det.

Spararna passade å andra sidan på att sälja flera teknikaktier, och många låg på säljknappen i streamingjätten Netflix.

“En hel del investerare är rädda att den prenumerationsmodell som Netflix står för riskerar att få sig en törn när hushåll tvingas dra ned på sina utgifter”, beskriver sparekonomen.

Mest köpta Mest sålda
SBB Hemnet
Investor Netflix
Sinch AMC
Castellum Twitter
SAS IPC
Volvo Powercell
Orrön Energy Zalando
Swedbank Stillfront
Ericsson Roblox
SSAB Pandox
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.