Breda uppgångar på Asienbörserna

De asiatiska börserna utvecklades starkt på onsdagen, efter nya förhoppningar om ett handelsavtal mellan USA och Kina, vilket ledde till uppgångar i USA på tisdagskvällen.

USA:s president Donald Trump twittrade att han och Kinas ledare Xi Jinping kommer att ha ett enskilt möte vid G20-mötet i Japan, något som också Kina bekräftade.

Marknaderna fick även stöd av ECB-chefen Mario Draghi tal på tisdagen där han sade att nya stimulanser behövs om utsikterna för euroområdet inte förbättras.

Japanska Nikkei steg 1,8 procent trots statistisk som visade på svaga exportsiffror för maj.

Bland enskilda aktier rusade Japan Display drygt 12 procent efter tisdagens nyhet att den krisdrabbade displaytillverkaren får ett räddningspaket värt över 700 miljoner dollar av Apple.

Bland övriga bolag gick även Softbank och Samsung starkt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här