Byggmax VD: ”Förvånad om styrelsen inte begär förnyat mandat för återköp”

Bygghandlarkedjan Byggmax släppte under morgonen en rapport som togs emot ljummet av marknaden och för tillfället handlas aktien ner runt 3% på en övrigt stark börs.
Byggmax VD: ”Förvånad om styrelsen inte begär förnyat mandat för återköp” - Mattias Ankarberg Byggmax
Mattias Ankarberg, VD för Byggmax.
Under rapportsamtalet fick VD Mattias Ankarberg en fråga angående bolagets starka kassaflöde och hur detta ska distribueras. För i år föreslår styrelsen att dela ut nästan hälften av vinsten.

”Jag tror först och främst, ja, det är en stor ökning av utdelningen jämfört med förra året. Och det tror jag är menat från styrelsen som en signal om att bolaget presterar på en ny nivå och med en fortsatt riktigt stark balansräkningen finns kapacitet att även ha utdelningar på en ny nivå.”

Ankarberg kommenterar även kring återköp av aktier.

”Jag kommer att bli förvånad om styrelsen inte bad om ett fortsatt eller ett förnyat mandat att göra återköp efter årsstämman. Men jag tror att styrelsen – precis som du också har sett, är aktiv med kapitalallokeringen och försöker hitta det bästa sättet att använda den starka balansräkningen vi har.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets